Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όταν φαρμακοποιοί που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Οργανισμού, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο. >>>
Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς οι φαρμακοποιοί Αθήνας και Πειραιά δηλώνουν ότι αν δεν δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους, δεν αναστέλουν τις κινητοποιήσεις τους, παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμου Βουδούρη, ότι έχουν υπογραφεί ήδη τα εντάλματα πληρωμών και αύριο θα καταβληθούν 28.000.000 ευρώ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δεσμεύτηκε επίσης, ότι το αργότερο έως τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουν καταβληθεί επιπλέον 48.000.000 ευρώ για παλιές οφειλές.
Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, όταν φαρμακοποιοί που είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Οργανισμού, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους, επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο για να συναντηθούν με τον πρόεδρο Γεράσιμο Βουδούρη.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την άμεση εξόφληση 100 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν συνταγές, από το 2011, ασφαλισμένων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του Οργανισμού, αλλά και άλλων ταμείων όπως του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΣΑΥ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΗΣΑΠ, του Οίκου Ναύτου, της Εμπορικής Τράπεζας.
Αναταραχή επικρατεί, όμως, και στα νοσοκομεία, καθώς σε 52 Ιδρύματα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας των ειδικευομένων γιατρών, οι οποίοι ζητούν την πλήρη αποζημίωσή τους για τις δεδουλευμένες εφημερίες.