Συνεχίζεται και κορυφώνεται αυτές τις ώρες η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. To 100% αγγίζει η πληρότητα στα πλοία και τα υπεραστικά λεωφορεία ΚΤΕΛ . >>>


Επί ποδός βρίσκεται και σήμερα η Τροχαία για την ασφαλέστερη μετακίνηση των εκδρομέων, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών  ισχύει σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, από τις  06.00 έως τις 16.00 στις εθνικές οδούς.

Από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, εχθές Μεγάλη Πέμπτη, αναχώρησαν συνολικά 53.014 επιβάτες. Για σήμερα, Μ. Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 14 δρομολόγια, 10 από τη Ραφήνα και 6 από το Λαύριο.

Σημειώνεται ότι  η κίνηση στα τρία αυτά λιμάνια, είναι μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, ενώ πολλοί επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη, λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας οπότε  μετέφεραν τα εισιτήρια τους για Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ στον προβλήτα του λιμανιού της Μυτιλήνης προσέκρουσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 196 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη, παραμένει στο λιμάνι για επιθεώρηση και τεχνικό έλεγχο από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.