Ο Σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ και ο νυν Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζι θα λύσουν τις διαφορές τους στον δεύτερο γύρο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Le Monde o Φρανσουά Ολάντ είναι πρώτος με ποσοστό 28% ενώ >>>
δεύτερος ακολουθεί με μόλις τρεις ποσοστιαίες μονάδες διαφορά ο Νικολά Σαρκοζί.
Με ποσοστό συμμετοχής που  άγγιζε 80%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι Γάλλοι ψηφίσαν  σήμερα για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Αίσθηση προκάλεσε το ποσοστό που δίνουν τα exit Polls στην ακροδεξιά Μαρίν Λε πεν η οποία έρχεται τρίτη με ποσοστό 20%.
Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν της ριζοσπαστικής Αριστεράς συγκεντρώνει 11,7%, ενώ ο ο κεντρώος Φρανσουά Μπαΐρού 8,7%

Οι  πρώτες διαρροές από Βέλγιο και Ελβετία
Η ραδιοτηλεόραση του Βελγίου RTBF, βάσει των πρώτων exit-polls έδινε νικητή τον Φρανσουά Ολάντ με 28 % , έναντι του Νικολά Σαρκοζί με 26%.
Την τρίτη θέση κερδίζει η Μαρίν Λεπέν με 16% , ακολουθεί το Μέτωπο της Αριστεράς με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν με 13% και ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϋρού με 10%.
Σημειώνουμε ότι το 2007 ο Νικολά Σαρκοζί είχε συγκεντρώσει στον πρώτο Γύρο το 31,18% έναντι της Σεγκολέν Ρουαγιάλ 25,87 %.
Στις υπερπόντιες κτήσεις, όπου εχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της RTBF ο Φρανσουά Ολάντ έχει με άνεση κερδίσει την πρώτη θέση.
Συγκεκριμένα, μάλιστα, στις Αντίλες στο νησί της Γουαδελούπης συγκέντρωσε το 57% έναντι 23,4% για τον Σαρκοζί.
Το 2007 ο Σαρκοζί είχε 42,63% έναντι της Ρουαγιάλ 26,64%.
Η προσέλευση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις απαισιόδοξες προβλέψεις που έδειχναν μια υψηλή αποχή της τάξεως 28%.
Είναι προφανές ότι οι Γάλλοι κινητοποιήθηκαν, δένοντας με την παράδοση που θέλει η εκλογή του προέδρου να είναι η σημαντικότερη των εκλογικών διαδικασιών.
Αν στις 6 Μαΐου εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας της Γαλλίας ο Φρανσουά Ολάντ, θα είναι ο δεύτερος μετά από το 1958 από το χώρο της Αριστεράς, μετά από τον Φρανσουά Μιτεράν, τον νικητή της αναμέτρησης με τον ντ'Εστέν τον Μάιο 1981.