Ποιος το ΄πε ότι οι διαρρήκτες προτιμούν να μπουκάρουν στα σπίτια ξημερώματα; Τα στοιχεία που έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, για τις διαρρήξεις του 2011 δείχνουν... άλλα πράγματα: Το ένα πέμπτο των διαρρήξεων γίνεται από τις 6 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα! >>>

Όπως δημοσιεύει το www.agelioforos.gr, το 2011 καταγράφηκαν στο νομό Θεσσαλονίκης συνολικά 2.809 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια(την προηγούμενη χρονιά είχαν σημειωθεί 2.899, είχαμε, δηλαδή, μείωση της τάξης του 2,9%). Ο μεγαλύτερος αριθμός κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια σημειώνεται ημέρα Παρασκευή, ενώ ακολουθούν η Πέμπτη και το Σάββατο.
Επίσης, έχει διαπιστωθεί πως το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2011 καταγράφηκε αύξηση στις διαρρήξεις σπιτιών, ενώ φαίνεται πως οι μήνες κατά τους οποίους οι διαρρήκτες... αναπαύονται είναι ο Μάιος και ο Ιούνιος, καθώς τότε καταγράφεται ο μικρότερος αριθμός «χτυπημάτων».
Στο 1/3 των περιπτώσεων οι διαρρήκτες μπήκαν στα σπίτια παραβιάζοντας μπαλκονόπορτες και παράθυρα, επίσης στο 1/4 των περιστατικών διαπιστώθηκε πως οι δράστες παραβίασαν την πόρτα της κύριας εισόδου, ενώ στο 1/6 των περιπτώσεων έσπασαν την κλειδαριά της κύριας εισόδου. 
Προκύπτει, ακόμη, ότι το 33% των διαρρήξεων διαπράττεται στο δυτικό τομέα της πόλης, το 27% στον ανατολικό τομέα, το 26% στην περιφέρεια του νομού, ενώ το υπόλοιπο 14% σημειώνεται στο ευρύτερο κέντρο της πόλης.