Τα πάνω κάτω φέρνει η δημοσκόπηση της Public Issue που έγινε για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή, καθώς αποτυπώνει την καταβαράθρωση του παραδοσιακού δικομματισμού, ενώ οι πολίτες δεν θέλουν κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ! >>>
Το 87% των πολιτών δηλώνει απογοητευμένο από την κυβέρνηση και το 65% δεν εμπιστεύονται τον Λουκά Παπαδήμο. 
Επίσης, το 85% εκτιμά ότι από τις εκλογές δεν θα προκύψει μονοκομματική κυβέρνηση, ενώ σχεδόν ένας στους δυο (48%) ζητά κυβέρνηση συνεργασίας, πρωτίστως των κομμάτων της Αριστεράς (21%) και δευτερευόντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (3%). 
Υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων τάσσεται μόλις το 18% των ερωτηθέντων. Από αυτό το ποσοστό, το 9% θέλει αυτοδύναμη τη ΝΔ, το 3% αυτοδύναμο το ΠΑΣΟΚ. 
Όσον αφορά το ρευστό σκηνικό των κομμάτων: 
Η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Αριστερά 12%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8,5%, η Χρυσή Αυγή 5% και οι Οικολόγοι 3%. 
Σε σύγκριση με το προηγούμενο βαρόμετρο, η ΝΔ χάνει 2,5% και το ΠΑΣΟΚ κερδίζει 4,5%. 
Εκτός Βουλής παραμένουν ΛΑΟΣ, Άρμα Πολιτών και Δημοκρατική Συμμαχία.
Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός (αυθόρμητη αναφορά) πρώτος είναι ο «κανένας» με 34%. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με 18% ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13%, η Αλέκα Παπαρήγα με 5%, ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4%, ο Λουκάς Παπαδήμος με 3% και ο Φώτης Κουβέλης με 2%. 
Όσον αφορά στα κόμματα της αντιπολίτευσης, καλύτερο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 24% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 16%, η ΝΔ με 15%, ο ΛΑΟΣ με 7%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1% ενώ «κανένα» απαντά το 24%. 
Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος στις θετικές γνώμες είναι ο Φώτης Κουβελης με 51%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36%, στην τρίτη θέση ο Αντώνης Σαμαράς με 31%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην τέταρτη θέση με 29%, στην πέμπτη θέση η Αλέκα Παπαρήγα με 26%, έκτη η Ντόρα Μπακογιάννη με 18% και τελευταίος ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 16%.