festival_bibliou_30_2011_01Αφιερωμένο στους θεσσαλονικείς ποιητές και πεζογράφους του αιώνα (1912 – 2012), συνάδοντας με την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, είναι το 31οΠανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης. >>>

Θα πραγματοποιηθεί από τις 8 – 24 Ιουνίου στον αναπλασμένο χώρο της Ν. Παραλίας Θεσσαλονίκης (από το ύψος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου προς το Μέγαρο Μουσικής).

Στις αρχές Μαΐου θα ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων λόγου και τέχνης, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του ΚΒ΄ Πνευματικού Μαΐου – Η Πολιτιστική Άνοιξη της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με φορείς της πόλης, για την προβολή και την ανάδειξη του τοπικού πνευματικού δυναμικού.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης και ο Πνευματικός Μάιος διοργανώνονται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Έτους Εορτασμού «Θεσσαλονίκη 2012 - 100 χρόνια από την Απελευθέρωση» και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Πολιτισμού.

Μαρία Ναλτσατζιάδου