Σαν σήμερα, το 1998 έφυγε απο τη ζωή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ένας γνήσιος Έλλην ένας ένθερμος Δημοκράτης. >>>
Το όνομά του έχει συνδεθεί με την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαικη Κοινότητα, την θεμελίωση του μεταπολιτευτικού δημοκρατικού συστήματος και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των δεκαετιών 1950-1960.

 Γεννημένος στην τουρκοκρατούμενη ακόμα τότε Πρώτη Σερρων το 1907, περνά τα σχολικά του χρόνια εκεί. Το 1923 μετακινήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε στην Νομική Σχόλη του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά το πέρας της στρατιωτικών του υποχρεώσεων ασκεί τη δικηγορία στις Σέρρες. Πρώτη φορά θέτει υποψηφιότητα το 1935 οπου και εξελέγη πληρεξούσιος Σερρών με το Λαικό Κόμμα. 
Τον Ιανουάριο του 1936 εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές για την Γ' αναθεωρητική Βουλή. Το 1956 ο Κ. Καραμανλής παίρνει μέρος σε εκλογική αναμέτρηση ως αρχηγός κόμματος. Για αρκετα χρόνια μένει εκτός πολιτικης και γυρνα πλεον ως ο θεμελιωτης της Δημοκρατίας. Νομιμοποιει το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και περνά σε βαθιές τομές και μεταρρυθμισεις. Υδριτής της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ένωσης και αργότερα της Νεας Δημοκρατίας, ειχε διατελέσει 14 έτη Πρωθυπουργός και 10 Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 
Εξερχόμενος για τελευταία φορά απο το Προεδρικό Μέγαρο ειχε πει: Να του μεταφέρετε επίσης την ευγωμοσύνη μου, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να ανταποκριθώ στην αποστολή που απο νέος έταξα στον εαυτό μου. Να ταυτίσω δηλαδή τη ζωή μου με τη δική του τη ζωή, τη ζωή του λαού μου. Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, όμως παραμένει Αθάνατος.