Περίπου εκατό νέοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε αγγελία που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα και τους πρότεινε έναντι αμοιβής να κάνουν τα γυμνά μοντέλα. >>>
Πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα αγγελία, η οποία προσκαλούσε «σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάθεση συμβάσεων έργου διάρκειας πέντε μηνών, 16 μοντέλων για εικαστική πόζα (γυμνή) για τις ανάγκες των εργαστηρίων Ζωγραφικής, Γλυπτικής και Χαρακτικής».
Το συγκλονιστικό είναι ότι δεν επρόκειτο για ανθρώπους χωρίς επαγγελματικά εφόδια, αλλά για νέους πτυχιούχους οι οποίοι έλαβαν την απόφαση "να βγουν από τα ρούχα τους" για να καλύψουν τις οικονομικές τους ανάγκες.
Αυτό που αποτέλεσε το μεγαλύτερο δέλεαρ για την υποβολή των αιτήσεων, ήταν ότι ο μηνιαίος μισθός των μοντέλων άγγιζε τα 1000 ευρώ. οι νεοπροσληφθέντες αποκάλυψαν ότι ο βασικότερος λόγος που τους ώθησε να ποζάρουν γυμνοί ήταν τα χρήματα.
Μπορεί υπό άλλες συνθήκες οι περισσότεροι να σκέφτονταν, ότι η γυμνή έκθεση του σώματός τους μπροστά στα μάτια δεκάδων φοιτητών θα ήταν κάτι που δεν θα το έκαναν ποτέ, αλλά η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η πλειονότητα των νέων, δεν τους δίνει πολλές επιλογές. Μαθηματικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, είναι κάποιοι από τους δεκάδες ενδιαφερόμενους που κατέθεσαν τα βιογραφικά τους. «Ήταν κάτι τελείως πρωτόγνωρο για εμάς. Μέσα σε μια μόνο ημέρα συγκεντρώσαμε περίπου εξήντα βιογραφικά παιδιών με σπουδές, με μεταπτυχιακά, με διδακτορικά. Παρόλο που η προθεσμία για την κατάθεση των βιογραφικών έληξε την Πέμπτη υπήρχαν ακόμα παιδιά που έπαιρναν τηλέφωνο και ρωτούσαν εάν μπορούν να υποβάλλουν μια συμπληρωματική αίτηση», εξηγεί ο αντιπρύτανης της Σχολής κ Πάνος Χαραλάμπους.
Οι «καλλοτεχνίτες» όπως αποκαλούνται στους φοιτητικούς κύκλους οι σπουδαστές της Σχολή Καλών Τεχνών έχουν μια διαφορετική οπτική της καθημερινότητας.