Εγκρίθηκε από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα. >>>Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, «τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης ενέκριναν και επίσημα το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Όλες οι εθνικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί. 
Τα κράτη μέλη έχουν επίσης εξουσιοδοτήσει το EFSF να αποδεσμεύσει την πρώτη δόση από το συνολικό ποσό των 39,4 δισ. ευρώ, το οποίο θα εκταμιευτεί σε αρκετές δόσεις». 
Επίσης, συνεχίζει επισημαίνοντας ότι «το δεύτερο πρόγραμμα συνιστά μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα που δεν πρέπει να χαθεί. Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να συνεχίσουν να επιδεικνύουν ισχυρή δέσμευση και να κρατήσουν το momentum των εφαρμογών, προωθώντας τις προσπάθειες για προσαρμογή στις περιοχές της δημοσιονομικής ενοποίησης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, αυστηρά στα πλαίσια του νέου προγράμματος». 
Καταλήγει δε ότι αυτό θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμο μονοπάτι, «κάτι που είναι προς το συμφέρον όλων».