Τον τίτλο της κορυφαίας τράπεζας της Ευρώπης επανέκτησε η Deutsche Bank υποσκελίζοντας τη γαλλική BNP Paribas. >>>

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της γερμανικής τράπεζας αυξήθηκε κατά 14% στα 2,16 τρισ. ευρώ το 2011, καθιστώντας την και πάλι τη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Ευρώπης μετά από πέντε χρόνια.
Αποχωρώντας από το τιμόνι της Deutsche Bank το Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος Γιόζεφ Ακερμαν θα αφήσει πίσω του έναν ισολογισμό σχεδόν 40% μεγαλύτερο σε σχέση με το 2006.
Περισσότερα στοιχεία από την Βικιπαίδεια:
Η Deutsche Bank AG ("Γερμανική Τράπεζα") είναι μια παγκόσμια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με έδρα τη Φρανκφούρτη. Το τμήμα επενδυτικής τράπεζας είναι στο Λονδίνο. Η τράπεζα απασχολεί περισσότερους από 100.000 ανθρώπους σε 74 χώρες. Με μερίδιο αγοράς 21 τοις εκατό, η Deutsche Bank είναι η μεγαλύτερη έμπορος συναλλάγματος στον κόσμο.
Iδρύθηκε το 1870 στο Βερολίνο ως τράπεζα για το εξωτερικό εμπόριο, το Καταστατικό της Τράπεζας εγκρίθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1870. Το 1959, η τράπεζα άρχισε τις λιανικές τραπεζικές υπηρεσίες με την εισαγωγή μικρών προσωπικών δανείων. Το 1989, τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία μιας σημαντικής επενδυτικής τραπεζικής παρουσίας ελήφθησαν με την εξαγορά της Morgan Grenfell.
Στην τράπεζα ανήκουν οι τράπεζες: BHF-Bank, Norisbank, Postbank.