Η αμοιβαία συμπάθεια που έχουν η Ντόρα Μπακογιάννη κι ο Γιάννης Μπουτάρης, είναι γνωστή. Ας μη ξεχνάμε ότι η κ. Μπακογιάννη είχε στηρίξει την εκλογή Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη κι ο δήμαρχος την είχε ευχαριστήσει δημόσια. >>>


Βέβαια, η σχέση πέρασε και από κάποια κύματα, ειδικά όταν ο κ. Μπουτάρης αντικατέστησε τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη (φωτογραφία αριστερά κάτω, γνωστό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Θεσσαλονίκη) με τον προσωπικό του φίλο Θανάση Παπά. Όμως φαίνεται πως... κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

Έτσι,  Μπακογιάννη και Μπουτάρης συναντήθηκαν χθες το πρωί, στα γραφεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας(η φωτογραφία πάνω είναι από το αρχείο και δεν έχει σχέση με τη χθεσινή συνάντηση). Από τους κύκλους του δημάρχου, αλλά και από τη "Δημοκρατική Συμμαχία" διέρρευσε τεχνηέντως ότι ο κ. Μπουτάρης περνούσε τυχαία, πεζή, κάτω από τα γραφεία του κόμματος της κ. Μπακογιάννη, όπου η πρόεδρος συναντιόταν με διάφορα στελέχη και κάποιος "του σφύριξε" πως "επάνω είναι η Ντόρα". Έτσι, ο κ. Μπουτάρης λοξοδρόμησε κι ανέβηκε στα γραφεία.

Οι δύο τους τα είπαν για λίγο στα γραφεία και στη συνέχεια, ο κ. Μπουτάρης αποχώρησε.   

Λίγο αργότερα, η κ. Μπακογιάνη, δήλωνε: «Δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία για κανένα κόμμα». Και προσέθετε ότι είναι «αναγκαία η ευρύτερη δυνατή συνεργασία κομμάτων πάνω σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Ξεκαθάριζε πως η "Δημοκρατική Συμμαχία" «αποκλείεται να συνεργαστεί  με κόμματα που έστω και εμμέσως θέλουν η Ελλάδα να βρεθεί εκτός του ευρώ» κι απέκλεισε να υπάρξουν προεκλογικές συνεργασίες του κόμματός της(άρα ο Στέφανος Μάνος θα... περιμένει), λέγοντας: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, απλά αναγράφεται σε επίπεδο σεναρίων».

Επέμεινε στις θέσεις της για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, μείωση κατά 50% των μισθών των πολιτικών και αναστολή τω κομματικών επιχορηγήσεων. «Η ψήφος στην Ελλάδα είναι η πιο ακριβή ψήφος σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε. 

Για το νόμο περί ευθύνης υπουργών εξέφρασε την άποψη ότι «οδηγεί στην κάλυψη οποιαδήποτε υπουργού. Δεν μπορεί ο Ακης Τσοχατζόπουλος να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος στην πλατεία Συντάγματος και να μη συμβαίνει τίποτα», πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή της παραβρίσκονται οι Γιάννης Γκλαβάκης, Νίκος Ταχιάος, Εφη Θεοδωράκη, Βασιλική Νάκου, Γιάννης Ποντίκης, Χρήστος Θεοδωσάς και Γιάννης Ζούκας (αναμένεται να κοσμούν το ψηφοδέλτιο του κόμματος για την Α’ Θεσσαλονίκης), Θανάσης Δαδάλας, Σπύρος Χαϊτίδης και Παύλος Ξανθόπουλος(μάλλον θα ΄ναι υποψήφιοι στη Β’ Θεσσαλονίκης). Κάπου ανάμεσα σε αυτούς αναμένεται να χωρέσουν και οι Τάνια Κυριακίδου (έχει πάρει... διαζύγιο από τον ΛΑ.Ο.Σ.) και Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.