gkalis_01Το colpo grosso ετοιμάζεται στο μπάσκετ του Άρη, με άμεση αλλαγή στα διοικητικά της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ και απώτερο στόχο την επιστροφή του κορυφαίου αθλητή του συλλόγου, του Νίκου Γκάλη στην ομάδα που την ανέδειξε αλλά γνώρισε, φορώντας την φανέλλα της και ο ίδιος μεγάλες στιγμές στην καριέρα του. >>>

 

Η κάκιστη φετινή αγωνιστική πορεία της ομάδας, σε συνδυασμό με την διόγκωση των οικονομικών προβλημάτων έχουν προβληματίσει τους βασικούς μετόχους της ΚΑΕ ΑΡΗΣ,  που  βλέπουν ότι για να επιβώσει η ομάδα στις δύσκολες οικονομικά εποχές που υπάρχουν και στις ακόμα πιο κρίσιμες που θα έρθουν , απαιτείται ένα ηλεκτροσόκ!

Αυτό μεταφράζεται σε άμεση αλλαγή στο διοικητικό καθεστώς του συλλόγου, αλλαγή που έχει να κάνει κυρίως με τα πρόσωπα, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το μοντέλο διοίκησης που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια με  τον Γιάννη Δαμιανίδη έχει αποτύχει από κάθε άποψη, τόσο σε αγωνιστικό σχεδιασμό όσο- κυρίως- και σε οικονομικό!

Άλλωστε οι επιλογές του εδώ και χρόνια αλλά και οι προστριβές του με επώνυμα στελέχη της αρειανής οικογένειας, οδήγησαν πολλά από αυτά στο να αποστασιοποιηθούν από τα κοινά της ομάδας του μπάσκετ.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα,  το πως έπαψε να στηρίζει οικονομικά την ΚΑΕ, η πρώην ομάδα των μεγαλομετόχων της ΓΕΝΕΣΙΣ.

Τα μέλη της Γένεσις δεν συνηθίζουν τις δημόσιες τοποθετήσεις. Από την ημέρα που αποχώρησαν από την ΚΑΕ ζήτημα να τοποθετήθηκαν δύο φορές, σε επίσημο επίπεδο. Ακόμη και σε πολλά πράγματα που τους έβρισκαν κάθετα αντίθετους, επέλεγαν το μονοπάτι της σιωπής. Κι αυτό λόγω της αντίθεσης τους στον τρόπο διοίκησης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ από τον Δαμιανίδη, αλλά και γιατί έβλεπαν ότι μέχρι και πρόσφατα αυτό το μοντέλο στηρίζονταν από τον μεγαλύτερο σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του συλλόγου, του Super 3.

Στη τελευταία δημόσια τοποθέτησή τους και υπό την πίεση των διαδοχικών δημοσιευμάτων του Τύπου που την καλούσαν να αναλάβει δράση, διεμήνυσαν ότι (θεωρητικά) διαλύθηκε η Γένεσις και πως έχει πάψει  να έχει λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις της εταιρίας.

Πρακτικά η Γένεσις δεν έχει διαλυθεί για έναν απλούστατο λόγο. Εχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ. Στα χρόνια που ακολούθησαν της αποχώρησης της, ουδείς ενδιαφέρθηκε να πάρει τουλάχιστον το 51% των μετοχών (και μάλιστα τζάμπα) αν και τα μέλη της Γένεσις ήταν αποφασισμένοι να αναλάβουν ακόμη και την. παράδοση κατ' οίκον.

Κοινώς, όλοι ήθελαν να έχουν ρόλο και συμμετοχή στις αποφάσεις, ουδείς όμως τις μετοχές. Και λόγω αυτών, η απομακρυσμένη από τα κοινά της ΚΑΕ, Γένεσις, παραμένει ο φορέας που καλείται να αποφασίσει για την εταιρία του.

Αυτό που άλλαξε είναι η στάση των οργανωμένων,  που βλέπουν ότι σε μια κρίσιμη εποχή, όχι μόνο για το ελληνικό επαγγελματικό  μπάσκετ που κινδυνεύει άμεσα να χρεωκοπήσει...όπως και όλη η χώρα, απαιτείται μια δραστική λύση για να μην διαλυθεί το πιο ιστορικό τμήμα του συλλόγου, που με τους τίτλους που κατέκτησε εντός και εκτός συνόρων, κράτησε ζωντανό το αρειανό φρόνημα, ειδικά στα δύσκολα και πέτρινα χρόνια της αγωνιστικής ανομβρίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΑΡΗ!

Η Γένεσις δεν θέλει να αναλάβει τον ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων, διότι άλλα οικονομικά δεδομένα ισχύουν σήμερα, σε σχέση με την εποχή που είχε παραδώσει το μάνατζμεντ της εταιρίας στους κ. κ. Δαμιανίδη, Τζεβελέκη.

Εκ των πραγμάτων όμως κι επειδή έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, η Γένεσις είναι υποχρεωμένη να πάρει μέρος στις αποφάσεις, όσο κι αν θέλει να το αποφύγει.

Ο Γιάννης Δαμιανίδης έχει αντιληφθεί, έστω και με τον δύσκολο τρόπο, ότι οι μέρες του, σαν επικεφαλής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, είναι μετρημένες και κυρίως έχει αντιληφθεί ότι δεν έχει πια τα στηρίγματα που είχε στο παρελθόν, με κυριότερο αυτό του οργανωμένου κομματιού των οπαδών του συλλόγου. Απλά αυτό που σήμερα σας αποκαλύπτει το difernews.gr, είναι ότι για να φύγει σιωπηρά, ζητά από τους παράγοντες που θα αναλάβουν να τρέξουν την ΚΑΕ, να μην τον "κυνηγήσουν" για τυχόν οικονομικές ευθύνες, στο άνοιγμα της Κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, που σύμφωνα με πληροφορίες έιναι αρκετά μεγάλο, όχι όμως και απαγορευτικό για αυτούς που θα αναλάβουν να διοικήσουν τον  παλαίποτε Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ...

Ο  Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη ΑΡΗ, Λευτέρης Αρβανίτης, φαίνεται πως συγκεντρώνει αυτή την στιγμή τις πιο πολλές ψήφους...εμπιστοσύνης για να αναλάβει να ηγηθεί του νέου σχήματος, στο οποίο θα συνεισφέρουν οικονομικά επώνυμα στελέχη της αρειανής οικογένειας, κάποια εκ των οποίων είχαν επιλέξει να απομακρυνθούν από τον σύλλογο, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας στην ΚΑΕ του Δαμιανίδη.

Αυτό όμως που αποκαλύπτει το www.difernews.gr,  είναι η απόφαση των ανθρώπων που θα ασχοληθούν ενεργά με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, να επαναφέρουν στον σύλλογο το ιερό τέρας του ελληνικού μπάσκετ, Νίκο Γκάλη.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ που με τον ερχομό του στην Ελλάδα, άλλαξε όχι μόνο την ιστορία του ΑΡΗ αλλά και του ελληνικού μπάσκετ στην Ευρώπη, είχε και αυτός απομακρυνθεί από τον σύλλογο, αισθανόμενος πληγωμένος από την συμπεριφορά συγκεκριμένων προσώπων απέναντι του. Ο χαρακτήρας του ωστόσο που τον καθόρισε και ως αθλητή, δεν του επέτρεπε να δημοσιοποιήσει αυτή του την πίκρα, αν και αυτοί που ανήκουν στο στενό του οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον γνώριζαν τους λόγους για τους οποίους ο Γκάλης έχει πλέον ελαχιστοποιήσει τις εμφανίσεις του στο Αλεξάνδρειο.

Στον ΑΡΗ όλοι γνωρίζουν, ότι μόνο με την παρουσία του Γκάλη στα κοινά του συλλόγου, θα "ξυπνήσει" ο κόσμος,  για να στηρίξει πάλι έμπρακτα το μπάσκετ όπως παλιά, αλλά ταυτόχρονα είναι κοινό μυστικό ότι η παρουσία μιας τέτοιας προσωπικότητας σαν του Γκάλη, θα ανοίξει πολλές...πόρτες χορηγών και όχι μόνο, για την εισροή στα ταμεία του συλλόγου, ποσών που θα ξανακάνουν σταδιακά την ομάδα πρωταγωνίστρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Αυτοί που ανέλαβαν το δύσκολο έργο της επιστροφής του Γκάλη στον ΑΡΗ, από ένα διοικητικό πόστο και μάλιστα ιδιαίτερα τιμητικό που θα...απαγορεύσει στον Νίκο Γκάλη να αρνηθεί, είναι αισιόδοξοι για την επιτυχημένη έκβαση αυτής της προσπάθειας, που θα αναγεννήσει τον ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης!