Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ. >>>Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που θα ξεκινήσει, με βάση το πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακηρυχθούν επισήμως οι υποψηφιότητες για την προεδρία του κόμματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Ευ. Βενιζέλου, είναι ανένδοτη στο θέμα των 94 υπογραφών που απαιτούνται για την κατάθεση της υποψηφιότητας. Στενοί συνεργάτες του λένε μάλιστα ότι έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 186 υπογραφές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να υπάρξει και άλλος υποψήφιος και ειδικά αυτός να είναι ο Χρήστος Παπουτσής. Όμως η πλευρά Βενιζέλου δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να υπάρξει τρίτη υποψηφιότητα, όπως αυτή του Στέφανου Τζούμακα, όταν μάλιστα δεν έχει συγκεντρώσει τις υπογραφές.
Ο Χρήστος Παπουτσής, υποστηρίζει ότι το ζήτημα των υποψηφιοτήτων είναι πολιτικό και τη σχετική απόφαση θα πάρει η Επιτροπή Ανωμερίτη.
Ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, θα μιλήσει αύριο.