Στις 26 Φεβρουαρίου του 2007 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος  Ορφανός θεμελίωνε το αθλητικό ξενοδοχείο στην Μίκρα. Περάσαν τρία χρόνια και στις αρχές του 2010, το ξενοδοχείο ήταν έτοιμο, ωστόσο >>>

καθυστέρησε η παράδοσή του από τον εργολάβο στη ΓΓΑ, καθώς υπήρχαν σημαντικές οφειλές από την πλευρά του κράτους.

Λίγους ημέρες αργότερα καταβλήθηκε ένα μεγάλο μέρος των οφειλών και στις 3 Μαρτίου τιυ 2011 η Ε.Δ του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας ανακοίνωσε ότι παρέλαβε διοικητικά τον Αθλητικό ξενώνα. Το εργο που ξεκίνησε και υλοπιοιήθηκε απο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον  υφυπουργο αθλητισμού Γιώργο Ορφανό είναι ένα σημαντικό έργο, του οποίου η λειτουργία και η συντήρηση ουσιαστικά δεν θα κοστιζει τίποτα στο κράτος.

Η σημασία του φαίνεται από τις αιτήσεις που ήδη υπήρχαν  από αθλητές και αθλήτριες που ήθελαν  ένα δωμάτιο. Η κατασκευή είναι υπερσύγχρονη και καλύπτει τις ανάγκες όσων θα διέμεναν. 

Σε αντίθεση με τους περισσότερους ξενώνες αθλητικών εγκαταστάσεων στην Αθήνα (π.χ. στο ΟΑΚΑ), στο ξενοδοχείο της Μίκρας κάθε δωμάτιο έχει το μπάνιο του. Το ξενοδοχείο διαθέτει τριάντα δωμάτια και υλοποιήθηκε να φιλοξενήσει έως και 70 άτομα, καθώς δέκα από τα δωμάτια μπορούν να είναι τρίκλινα.

Το σημαντικό είναι ότι με τη λειτουργία του διευκολύνονται αθλητές και αθλήτριες από γειτονικές πόλεις, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αναγκάζονται να διαμένουν στη Θεσσαλονίκη με υψηλό κόστος, λόγω των αθλητικών υποχρεώσεών τους.

Οι εγκαταστάσεις της Μίκρας αποτελούν την έδρα των περισσοτέρων σωματείων της πόλης για τα αθλήματα σάλας, ενώ υπολογίζεται ότι καθημερινά αθλούνται περισσότεροι από 1.000 αθλητές όλων των ηλικιών. Έτσι Αθλητικοί, Πολιτιστικοί, Εκπαιδευτικοί, Επιστημονικοί, Τουριστικοί, φορείς θα μπορούσαν μέσα σε ιδανικές συνθήκες διαμονής και διατροφής να προγραμματίσουν αθλητικές προετοιμασίες, ημερίδες, συνέδρια, ποικίλους τουριστικούς προορισμούς, σεμινάρια σχολών προπονητών κ.λ.π.

Καλά μέχρι εδώ, αλλά γιατί δεν λειτουργει αυτή την στιγμή; Απλούστατα γιατι δεν εχει γίνει ο διαγωνισμός ούτε για τις οικοσκευές, ούτε και για τα έπιπλα. Τα κτίρια μένουν εκεί, οπως ηταν οταν η Νεα Δημοκρατία παρέδωσε την κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ. Πλέον περιμένουν ( πόσο ακόμη;)  την νυν διοίκηση του Υπουργείου αθλητισμού να προβεί στους διαγωνισμούς και επιτέλους να λειτουργήσει το αθλητικό ξενοδοχείο.

Ενα έργο που οραματίστηκε ο τότε υφυπουργός Γιώργος Ορφανός, για να δώσει λύση στους αθλητές της επαρχίας που θα είχαν κάπου να μείνουν και να αφοσιωθούν στην προπόνηση τους.  Αντί λοιπόν ο κ. Νικιτιάδης να κατηγορεί τους...αλλους βγάζοντας τις ευθυνες απο πάνω του, καλό θα ηταν να ασχοληθεί με το θέμα, για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν πολλοί αθλητές.