Καθηγητές της Νομικής κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για ναρκωτικά

Εβδομήντα έξι από τους 110 καθηγητές της Νομικής υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων στην εισαγγελία Αθηνών, για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τη Νομική σχετικά με την χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. >>>

'Οπως ανάφερε στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης, αυτή η μηνυτήρια αναφορά αποτελεί συνέχεια προηγούμενης των πρυτανικών αρχών.
"Εχουμε φτάσει σε απόγνωση", είπε ο Θ. Φορτσάκης, "οι έμποροι και οι χρήστες ναρκωτικών βρίσκονται έξω από τη Νομική, όπου γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και λαθραίων ειδών. Συχνά, ορισμένα απ' αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν τις κοινόχρηστες εγκαταστάσεις της σχολής, ενώ διατρέχει κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, γεγονός που μας οδήγησε στη μηνυτήρια αναφορά.
Ταυτόχρονα, όμως, αναλάβαμε να καλέσουμε για τη Δευτέρα κοινωνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα τον ΟΚΑΝΑ, προκειμένου να συσκεφθούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πολλοί απο τους οποίους είναι και άστεγοι."
Από χθες πάντως με απόφαση των καθηγητών η Νομική Σχολή παραμένει κλειστή για το φόβο επεισοδίων. Η Σχολή θα λειτουργήσει και πάλι την Τρίτη.

Σχόλια