Διάβασα τη σχετική "είδηση" πριν δυο μέρες. Όπως γίνεται με την "ενημέρωση" στη χώρα μας, ένας έγραψε κι όλοι αναπαρήγαγαν ένα "σιγουράκι", την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου για τη χασούρα από το κίνημα "Δεν πληρώνω", όσον αφορά τα διόδια. Είναι, όμως, έτσι; >>>

Η είδηση έλεγε πως οι φορολογούμενοι "πλήρωσαν" κάποια εκατομμύρια παραπάνω, επειδή κάποιοι άλλοι, για κάποιες μέρες το χρόνο (αν αθροιστεί ο χρόνος των κινητοποιήσεων στα διόδια δεν ξεπερνάμε τις επτά ημερολογιακές ημέρες) σήκωναν τις μπάρες και περνούσαν ελεύθερα Ι.Χ. και φορτηγά.
Πώς έγινε αυτό; Πότε τα πληρώσαμε; Μπήκε καμία έκτακτη εισφορά; Όχι βέβαια! Πρόλαβαν να ενσωματώσουν τη χασούρα του 2011 στο φόρο του 2012 (γιατί αυτόν έχουμε πληρώσει οι άμοιροι φορολογούμενοι); Ούτε. Φυσικά και δεν πληρώσαμε τα "κερατιάτικα" του κινήματος "Δεν πληρώνω", όμως, στη χώρα όπου φύεται φαιδρά πορτοκαλέα αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ίσως τα πληρώσουμε ως... έκτακτη εισφορά του χρόνου, γιατί, είναι αλήθεια, κάποια χρήματα χάθηκαν από τις κινητοποιήσεις.
Σήμερα, μου... έφυγε η περιέργεια για ποιον λόγο είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση της Τρίτης. Είναι στα σκαριά νέος νόμος για τα διόδια, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων, Πιερίας.
Με ανακοίνωσή της, η επιτροπή, αφού...  σούρει τα εξ αμάξης στον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη ("Η «αιμομιξία» ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ μας έφερε στο προσκήνιο τον νέο Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη. Ο αυτοαποκαλούμενος «ακτιβιστής της Δεξιάς», αφού με μια αριστοτεχνική κωλοτούμπα κατάφερε να προσγειωθεί ομαλά από τον ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ, εδραίωσε στη συνέχεια τη θέση του στο Υπουργείο Μεταφορών και άρχισε να προβάλλεται σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά ΜΜΕ", λέει επί λέξη η ανακοίνωση) καταγγέλλει τα εξής:
"Με το νέο σχέδιο νόμου λοιπόν ο εν λόγω κύριος, εισάγει άρθρο  με το οποίο απαγορεύεται και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η με οποιονδήποτε τρόπο κατάληψη μέρους ή ολόκληρου του οδοστρώματος και των εγκατεστημένων σ’ αυτό σταθμών διοδίων και η  παρεμπόδιση της λειτουργίας των σταθμών  διοδίων με οποιονδήποτε τρόπο".
Η Επιτροπή χαρακτηρίζει "εμετική" τη διάταξη, υποστηρίζει ότι "το συγκεκριμένο άρθρο είναι   αντισυνταγματικό, αφού παραβιάζει το κατοχυρωμένα δικαιώματα της συνδικαλιστικής ελευθερίας και της ελευθερίας έκφρασης των πολιτών", θυμίζει ότι όλα τα κόμματα "έχουν ομολογήσει επίσημα ότι τα διόδια στους ελληνικούς αυτοκινητόδρομους είναι παράλογα, άδικα και ότι επιβάλλεται να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης" και ισχυρίζεται πως "το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου, που ποινικοποιεί τις διαμαρτυρίες στα διόδια, μόνο τυχαίο δεν είναι. Και αυτό γιατί έρχεται να συγκαλύψει τις αδυναμίες των ιδιωτών εργολάβων, οι οποίοι  αδυνατούν οικονομικά να τελειώσουν τα έργα των αυτοκινητόδρομων, και παράλληλα χρωστούν σε προμηθευτές και εργαζόμενους εκατομμύρια ευρώ, την αδυναμία και την απροθυμία των  Τραπεζών να   χρηματοδοτήσουν τα έργα  και τις ευθύνες του κράτους, το οποίο δεν προχώρησε έγκαιρα στις απαραίτητες  απαλλοτριώσεις και γι’ αυτό χρωστά τώρα αποζημιώσεις στους εργολάβους".
Καταγγέλλουν, ακόμη, ότι, για να μη χάσουν οι τράπεζες, οι εταιρίες "θα μπορούν πλέον να εισπράττονται διόδια ακόμα και εάν έχουν ολοκληρωθεί μόνο μερικά τμήματα των αυτοκινητόδρομων και μάλιστα οι  τιμές θα είναι οι  ανώτατα προβλεπόμενες σε κάθε σύμβαση παραχώρησης, αυτές  δηλαδή που προβλέπονται κατά   την   ολοκλήρωση  και παράδοση  στην κυκλοφορία των  αυτοκινητόδρομων"!  
Η Επιτροπή δηλώνει πως περιμένει να δει τη στάση των βουλευτών της Πιερίας στο θέμα και τους θυμίζει ότι "είχαν παραδεχθεί ότι τα διόδια και ειδικά αυτά της Πιερίας ήταν εντελώς άδικα και τορπίλιζαν την οικονομική της ανάπτυξη". Αναμένουν, επίσης, τις αντιδράσεις των λοιπών Τοπικών Αρχών, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και των επαγγελματικών τάξεων και φορέων  του νομού.