Ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, θέλοντας να στηρίξει τα ελληνικά προϊόντα, τους Έλληνες παραγωγούς και τους κατοίκους της περιοχής, θα προβεί στην δεύτερη φάση οργάνωσης αγοράς προϊόντων (αυτήν τη φορά θα πουληθούν, σε τιμές παραγωγού, ρύζι, φασόλια, πατάτες). >>>

 

Ο δήμος καλεί, όσους έχουν δηλώσει (από 14 Μαρτίου 2012 έως 20 Μαρτίου 2012) ότι επιθυμούν να αγοράσουν τα παραπάνω προϊόντα, να προσέλθουν στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» (Ελ.Βενιζέλου και Κυρίμη), την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012, από τις 8 το πρωί.

Οι κάτοικοι του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) θα παραλάβουν τα προϊόντα που έχουν δηλώσει την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, από τις 8 το πρωί, από τον ανοιχτό χώρο που βρίσκεται δίπλα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Προϊόντα θα αγοράσουν μόνον όσοι έχουν δηλώσει και έχουν καταγραφεί. Θα γίνεται έλεγχος με βάση τις μηχανογραφημένες καταστάσεις που έχουν εκδοθεί με αλφαβητική σειρά.

Μετά τη διανομή των προϊόντων της ανωτέρω β΄ φάσης, θα ακολουθήσει και γ΄ φάση αγοράς προϊόντων με γνήσιο ελαιόλαδο, αλεύρι, τυρί (φέτα), μέλι. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και έγκαιρη ενημέρωση, από πλευράς δήμου.

“Με την οικονομική κρίση να έχει κορυφωθεί, με τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται συνεχώς, με τον αριθμό των ανέργων να αυξάνεται δραματικά δηλ. με την αγοραστική δύναμη των πολιτών να μειώνεται ή και να έχει μηδενισθεί για τους ανέργους, θεωρούμε αδιανόητες και απαράδεκτες τις υψηλές τιμές των τιμολογίων ΔΕΗ, Φυσικού Αερίου, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ κλπ αλλά και τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα πρώτης ανάγκης και ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Μοναδικός αντίπαλός μας σ’ αυτόν τον αγώνα μας είναι η ακρίβεια. Αυτήν θέλουμε να πλήξουμε για να χαμηλώσουν οι τιμές προς όφελος του λαού. Την ώρα που η ελληνική πολιτεία, το κράτος, απουσιάζουν, η αυτοδιοίκηση δεν μένει απαθής. Είναι παρούσα και δίνει τον αγώνα της”, δηλώνει ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.