PASOK Thessaloniki Nomarxiaki epitropiΑν βρισκόταν κάποιος “αντικειμενικός παρατηρητής” (αν δεχτούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοι) στη συνεδρίαση των Α και Β Νομαρχιακών Επιτροπών Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, θα νόμιζε πως οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ζουν σε άλλο κράτος, εκτός Ελλάδος. Εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα ανατρέψει τα αρνητικά γι αυτό συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων! >>>

 

"Ακόμα το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκλέξει το νέο του ηγέτη" επισήμανε ο Σπύρος Βούγιας, βουλευτής Θεσσαλονίκης. Και πρόσθεσε: "Στις εκλογές, με τον νέο ηγέτη, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τα σημερινά αρνητικά δημοσκοπικά στοιχεία θα αλλάξουν και το ΠΑΣΟΚ θα πετύχει ένα πολύ καλό και αξιοπρεπές ποσοστό".

Από κοντά και ο Γιάννης Μίχας, μέλος του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ: "Το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τις τάσεις αυτή τη στιγμή. Αυτά θα αλλάξουν και να είστε σίγουροι ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα", δήλωσε ο κ. Μίχας!

Αισιόδοξος και ο Χρήστος Παπαστεργίου, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ: "Οι διαδικασίες των επόμενων ημερών και η εκλογή νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσουν την ενότητα, το πρόγραμμα , τις δεσμεύσεις, την αναθεώρηση λανθασμένων πλευρών της πολιτικής του Κινήματος, ώστε στην πράξη οι δημοσκοπήσεις να ανατραπούν", τόνισε.

Μετεκλογική συνεργασία: Πρώτα οι εκλογές!

Σχετικά με τις συζητήσεις περί μετεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο Σπ. Βούγιας είπε: "Ας δούμε πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών και τότε τα κόμματα θα κάνουν το καθήκον τους".

Ο κ. Μίχας πρόσθεσε: "Ο κ. Πάγκαλος καλά κάνει και λέει ότι το πρώτο κόμμα ίσως να χρειαστεί να συνεργαστεί με το δεύτερο. Αφού θα είναι το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα πιστεύω ότι θα χρειαστεί η ΝΔ να ξανασυνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ και μετεκλογικά".

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της νομαρχιακής συνέλευσης των οργανώσεων Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και οι βουλευτές Βασίλης Γερανίδης, Χρύσα Αράπογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης και Εύα Καϊλή.

Από κομματικά στελέχη υπήρξε αυτοκριτική και κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια, τα δύο Μνημόνια και τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν.