«Ο νόμος για την ανώτατη παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί», είπε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σημειώνοντας πως αυτή είναι η θέση της κυβέρνησης, του ιδίου αλλά και του υπουργού Παιδείας. >>>
Όπως είπε, το πλαίσιο του νόμου θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης, αν και παραδέχθηκε ότι από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και είναι νόμος του κράτους, δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως σε κανένα από τα πανεπιστήμια.
Δεδομένων των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών που καταγράφονται ο κ. Παπαδήμο επισήμανε ότι είναι σκόπιμο να εξεταστεί με ποιο τρόπο μπορούν να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος.
Όπως εξήγησε, η πρόταση του υπουργού Παιδείας είναι μια ομάδα εργασίας να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους ο νόμος δεν έχει εφαρμοστεί και να κάνει προτάσεις για βελτιώσεις όχι προκειμένου να ανατραπεί το πλαίσιο του νόμου.
«Όλοι συμφωνούμε ότι η κατάσταση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πρέπει να βελτιωθεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε όλους σε διάλογο και συνεργασία, απορρίπτοντας την καχυποψία για τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί.