Στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης. >>>«Κάποιοι προσπαθούν να μας χτυπήσουν με ανοησίες περί συγκυβέρνησης…. Πότε έγιναν μεγάλες αλλαγές από κυβερνήσεις συνεργασίας; Σας απαντάω εγώ, ποτέ. Άλλο πράγμα η εθνική συνεννόηση με όλους και άλλο η συγκυβέρνηση».
«Όποιος επιμένει να μιλάει για συγκυβέρνηση, δεν θέλει ν' αλλάξει τίποτα, τη ΝΔ θέλει να εμποδίσει ν' αλλάξει τα πάντα».
Σαμαράς: Εκλογές μετά το Πάσχα.
«Χωρίς αυτοδυναμία δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Εκλογές μετά το Πάσχα».
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό πριν δύο χρόνια, ως «την πιο διεφθαρμένη χώρα» του κόσμου. Επί δύο χρόνια οι Έλληνες έχουν ακούσει όσες προσβολές δεν είχαν ακούσει όλους τους προηγούμενους αιώνες.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει λόγο να σώσει τον εαυτό του από μία αναγκαστική συγκυβέρνηση με εμάς, αλλά εγώ δεν θέλω να σώσω το ΠΑΣΟΚ, θέλω να σώσω τη χώρα. Αλλά για να το κάνω χρειάζομαι τα χέρια λυμένα».
Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Αριστεράς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο». Η Αριστερά δεν προτείνει κάτι διαφορετικό, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί απελπισία κόσμου, είναι οι μόνιμοι προφήτες της συμφοράς, είπε.
«Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξω την Ελλάδα. Αυτό θα είναι το μήνυμά μου στον Ελληνικό λαό. Κι εκείνος θα επιλέξει. Με τη βοήθεια του Θεού, θα νικήσουμε. Για το καλό της Ελλάδας. Αυτή μας εμπνέει. Αυτήν υπηρετούμε. Την Ελλάδα και τα ιδανικά μας. Σας ευχαριστώ και καλή δύναμη σε όλους μας!».