Τον... Σάντος (ή, αν θέλετε, τον Ρεχάγκελ) θύμισε χθες βράδυ, από τη Θεσσαλονίκη, ο Κώστας Ασκούνης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔ) ο οποίος μίλησε στη νομαρχιακή συνέλευση του "κινήματος" στη Θεσσαλονίκη. >>>


Ο κ. Ασκούνης ζήτησε πρωτιά έστω και με μία ψήφο διαφορά από τη ΝΔ, αφού παραδέχτηκε ότι «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην πιο δύσκολη φάση από την ίδρυσή του το 1974, αλλά αυτό το κίνημα έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία». 

Μίλησε για «νέα πολιτική δυναμική η οποία επιτρέπει στο ΠΑΣΟΚ να κινηθεί προς τις εθνικές κάλπες από νέα αφετηρία» και η οποία δημιουργήθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου σε πρόεδρο του "κινήματος". 

Το, δε, προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα είναι, όπως είπε, ένα εθνικό σχέδιο για την κοινωνία και την χώρα με προοδευτικό λόγο, συγκεκριμένες και κατανοητές θέσεις για την επόμενη μέρα μετά το Μνημόνιο.

Ζήτησε ενότητα: «Ξέρουμε ότι κάποιοι από εμάς έχουμε συνηθίσει σε άλλες αντιλήψεις και προσωπικές στρατηγικές, προέχει όμως ο ενιαίος πολιτικός λόγος, το απαιτεί η κοινωνία», είπε και... κήρυξε ανένδοτο και προς τα Δεξιά και προς τα Αριστερά...