Παπαρήγα: Αποδέσμευση από την Ευρώπη

«Αποδέσμευση της χώρας από την Ευρώπη με ταυτόχρονη κοινωνικοποίηση του πλούτου της χώρας» προτείνει η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ για να υπάρξει διέξοδος από την κρίση, θα πρέπει να γίνει αποδέσμευση της χώρας από την Ευρώπη. >>>
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, η γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «υποκλίνεται στο σύστημα» και θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας τόσο με το κόμμα της Κουμουνδούρου, όσο και με τη Δημοκρατική Αριστερά.
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα, σημειώνοντας ότι ο Περισσός δεν θα διαμαρτυρηθεί ακόμη κι αν καταργηθεί.
Αντιτάχθηκε ωστόσο κατηγορηματικά στα ονομαστικά κουπόνια, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα δώσει ονόματα μελών και φίλων στη δημοσιότητα, για να μην βρεθούν σε δίωξη.
«Αν μας πουν ότι αν δεν δώσετε ονόματα δεν θα πάρετε κρατική επιχορήγηση, τότε δεν θα πάρουμε κρατική επιχορήγηση, είναι θέμα αρχής».»
Αναφερόμενη στην υπαγωγή της Τυποεκδοτικής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικά, η κ. Παπαρήγα  άφησε αιχμές για πολιτικά πλήγματα που δέχθηκε το ΚΚΕ και εμπόδισαν την επιχείρηση να πάρει νέες δουλειές.
Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα εξέφρασε τον προβληματισμό της για το «κίνημα της πατάτας», υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μαζικό κίνημα και δεν καταργεί τους μεσάζοντες.
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ένα πραγματικά μαζικό κίνημα είναι αδύνατον να ελεγχθεί 100%, και προσέθεσε ότι το ΚΚΕ δεν φοβάται τη λαϊκή πρωτοβουλία.
Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αποχώρησής της από την ηγεσία του κόμματος, η κ. Παπαρήγα απάντησε ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να αναλάβει όποια δουλειά της δώσει το ΚΚΕ.

Σχόλια