Ποιος θα ανέβει στην εξέδρα να χαιρετίσει τη σημαία; Πώς θα κρατηθούν οι πολίτες… εκτός οδοστρώματος, στα πεζοδρόμια και τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων στο δρόμο στην παρέλαση; Αυτές οι αγωνίες κατατρέχουν τον πολιτικό κόσμο σήμερα… >>>

 

Την επόμενη Κυριακή είναι 25 Μαρτίου. Κανονικά θα πρέπει να γίνουν παρελάσεις σε όλες τις πόλεις και τα χωριά. Όμως, τόσο τα όσα έγιναν στις 28 Οκτωβρίου σε διάφορες πόλεις –με πρώτη τη Θεσσαλονίκη- αλλά και όσα έγιναν στις κατά τόπους παρελάσεις για την απελευθέρωση διάφορων πόλεων, όπως για παράδειγμα η Ρόδος, έχουν κάνει τους πολιτικούς να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Έτσι, το μεσημέρι πραγματοποιείται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος της κυβερνητικής σύσκεψης είναι η λήψη μέτρων, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Α. Γιαννίτσης, Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γ. Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μ. Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ. Σταυρόπουλος και Π. Καψής.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για το φαινόμενο των αντιδράσεων κατά πολιτικών. Προειδοποίησε ότι αυτές οι αντιδράσεις από ισχνές μειοψηφίες δεν μπορεί να συμβούν ξανά και κάλεσε όλα τα κόμματα να σταθούν απέναντι σε αυτές.