Με επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στις 6 Μαΐου το ΠΑΣΟΚ ξεκινάει τη στρατηγική του με στόχο να είναι πρώτο κόμμα στην σκληρή αναμέτρηση με τη ΝΔ. >>>Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι θα συνεδριάσει στις 6 Απριλίου το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος, προκειμένου να τεθεί το ΠΑΣΟΚ και επισήμως σε προεκλογική κινητοποίηση, ενώ θα ακολουθήσει πιθανότατα άλλη μία συνεδρίαση του οργάνου τη Μεγάλη Τετάρτη προκειμένου να επικυρωθούν και επισήμως οι υποψηφιότητες. 
Εν όψει αυτών, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συνέστησε την επιτροπή αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, η οποία αποτελείται από τους κκ. Β. Γερανίδη, Ευ. Αργύρη, Β. Εξαρχο, Κ. Ασκούνη, Ι. Σγουρό και τις κυρίες Γιώτα Γαζή και Μαρία Αναγνωστοπούλου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, ο κ. Ευ. Αργύρης ορίστηκε υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος, ο κ. Στ. Αγγελούδης, Διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού, η κυρία Χριστίνα Μανωλοπούλου, Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου του ΠασοΚ και ο κ. Ν. Σαλαγιάννης Γενικός Διευθυντής του ΠαΣοΚ. 
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι το μήνυμα του κόμματος είναι ενότητα, ανανέωση και αξιοκρατία. «Η ψυχή της παράταξης είναι μεγάλη και πρέπει να την εναρμονίσουμε με το σώμα της», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου
σε έναν διμέτωπο αγώνα με τη Δεξιά και την Αριστερά και ότι το κεντρικό προεκλογικό δίλλημα είναι πως θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι το σχήμα διακυβέρνησης. «Πρέπει να υπάρξει μετάβαση από το μνημόνιο σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
Την Τετάρτη θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα η επιτροπή εκλογικού αγώνα και ο γραμματέας οργανωτικού. 
Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξει ειδική εκλογική διάταξη για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που υπάρχουν μεγάλες εκλογικές περιφέρειες. Στο Πολιτικό Συμβούλιο επισημάνθηκε ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να μην είναι πολυδάπανες και προκλητικές, ωστόσο θα υπάρξουν ειδικές εκδηλώσεις για τη νεολαία, τους μικρομεσαίους, τις γυναίκες, και άλλα ειδικά ακροατήρια. 
Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κυβερνητικού και νομοθετικού έργου οι εκλογές είναι πιθανότερο να διεξαχθούν στις 6 Μαίου. Εξήγησε επίσης ότι επέλεξε να επισκεφθεί την Κύπρο την Πέμπτη και την Παρασκευή - το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - προκειμένου να συζητήσει τα θέματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί στο θέμα του Αιγαίου και ότι πρέπει στο εξής να μιλά για νοτιοανατολικό και νότιο Αιγαίο και για θαλάσσιες ζώνες.