nyfoudis vivlio 2012_03_16«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη να προβληθεί η αξία του εθελοντισμού. Να συνειδητοποιήσουμε ότι η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης πρέπει να γίνει στάση ζωής για όλους μας». Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη», Νίκος Νυφούδης, παρουσιάζοντας >>>

το νέο του βιβλίο με τίτλο «ο κύριος Ευρωπαίος, Εθελοντής».

Η αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Πανοράματος γέμισε από κόσμο που θέλησε να συγχαρεί τον συγγραφέα για το νέο του εγχείρημα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση του βιβλίου είχαν τρεις μαθητές οι οποίοι ανέγνωσαν στο κοινό αποσπάσματα του βιβλίου.

Μετά την παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με θέμα «ο εθελοντισμός στη Θεσσαλονίκη». Ως ομιλητές συμμετείχαν, η αντιδήμαρχος νεότητας, αθλητισμού και εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου και η σχολική σύμβουλος, Αγγελική Δεληγιάννη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος, Κώστας Γιάντσιος.

Δύο λόγια για το βιβλίο

Πρόκειται για μία προσέγγιση της αξίας του εθελοντισμού με φόντο τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου εκδοτικού εγχειρήματος του συγγραφέα με τίτλο «ο κύριος Ευρωπαίος». Η εκδήλωση παρουσίασης διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον όμιλο Unesco Youth Club Thessaloniki.

Το νέο βιβλίο του Νίκου Νυφούδη απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και παρουσιάζει με τον πιο ευχάριστο τρόπο πόσο σημαντικός είναι στη ζωή μας ο εθελοντισμός. Την εικονογράφηση της έκδοσης επιμελήθηκε η πολυβραβευμένη ομάδα δημιουργών beetroot. Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Mangel wurzel.