panousis_01“Έχουμε εισαγόμενη απαξία της ανθρώπινης ζωής”. Με τον τρόπο αυτό εξήγησε, πριν από λίγο, στο Σκάι, τη διαφοροποίηση της εγκληματικότητας στη χώρα μας, ο καθηγητής εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης. >>>

 

Ο κ. Πανούσης απέρριψε το επιχείρημα ότι η κρίση αύξησε την εγκληματικότητα, λέγοντας πως “αυξήθηκε η εγκληματικότητα επειδή κάποιοι άνθρωποι ήρθαν σε ένα πιο χαλαρωτικό τιμωρητικό καθεστώς”.

Όσον αφορά τα τελευταία μεγάλα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, υποστήριξε: “Στην Αθήνα με τα επεισόδια έγινε πόλεμος. Είχαμε καλά οργανωμένους στρατούς με διευθυντήριο πολιτικό και εκτελεστικό”. Θύμισε, πως στο παρελθόν, στην Ελλάδα, οι διαρρήκτες δεν έπαιρναν μαζί τους καν σουγιά, για να μην έρθουν στη θέση να τον χρησιμοποιήσουν και μετατραπεί το έγκλημά τους σε κακούργημα.

Πρόσθεσε ότι έχουμε απέναντί μας ένα οργανωμένο έγκλημα, κάτι που δείχνει ότι δεν μπορούμε να γενικεύουμε, λέγοντας όλοι είναι αθώοι, ή όλοι είναι ένοχοι. Το οργανωμένο έγκλημα δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την πολιτική διαφθορά και τους αυτοαποκαλούμενους τρομοκράτες, κατέληξε.