Μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης έχει καταντήσει η περιοχή των οδών Γιαννιτσών και Μοναστηρίου. Στα πέριξ των οδών αυτών και στα στενά η πεζοδρομιακή πορνεία το εμπόριο ναρκωτικών τα ξεσπάσματα βίας ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας είναι καθημερινό φαινόμενο. >>>


Μία ομάδα πολιτών της γειτονιάς αυτής δημιούργησε την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ όπου σε ένα μήνα κλείνει ένα χρόνο απο την δημιουργία της.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της περιοχής παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους όπως αναφέρουν. ''Προχωράω με το παιδί μου στον δρόμο και με ρωτούν πόσο πάει..'' αναφέρει αγανακτισμένη με την κατάσταση η Βάσω, μέλος της πρωτοβουλίας.

Οι κάτοικοι έχουν σταματήσει να πιστεύουν σε υποσχέσεις και έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να κάνουν την γειτονιά τους πιο ανθρώπινη.

Στην περιοχή λειτουργούν Sex shows και Striptease μάλιστα ένα από αυτά λειτουργεί δίπλα στο Τεχνικό Λύκειο της Πειριοχής.

Οι κάτοικοι πραγματοποιούν καθημερινά ''περιπολίες'' προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της πεζοδρομιακής πορνείας χωρίς ίχνος βίας. ''Θεωρούμε τα εκδιδόμενα άτομα και τους εξαρτημένους από τοξικές ουσίες θύματα των ίδιων συμφερόντων που καταστρέφουν την γειτονιά μας'' λένε όλα τα μέλη της πρωτοβουλίας. 

Καταγγέλλουν ακόμη και την ύπαρξη παιδικής πορνείας: ''Έρχεται η μάνα με το παιδί της και και εκδίδονται κανονικά χωρίς κανένα δισταγμό! Τα παιδάκια που βλέπετε στα φανάρια έρχονται εδώ και εκδίδονται...'' καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τεράστιο πρόβλημα για την περιοχή είναι τα ναρκωτικά.Οι κάτοικοι μιλούν για δυο πράγματα αλληλένδετα με την πεζοδρομιακή πορνεία καθώς στο μεγαλύτερο τους ποσοστό οι εκδιδόμενες είναι τοξικομανείς. Το εμπόριο γίνεται πλέον ανοιχτά μπροστά στα μάτια παιδιών και κατοίκων με την αστυνομία τις περισσότερες φορές απούσα.

''Η περιοχή μας έχει καταντήσει ένας ''σκουπιδότοπος'' ανάμεσα σε 2 δήμους'' λένε με παράπονο οι κάτοικοι.

Σημαντική ρόλο στην υποβάθμιση της περιοχής και στην εκμετάλευση των εκδιδόμενων γυναικών παίζουν τα μαγαζιά στριπτιζ της περιοχής που όπως λεν και οι κάτοικοι είναι συγκοινωνούντα δοχεία...