ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ

Χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα και με μια συνεχή διαμαρτυρία περίπου 500 ατόμων, ολοκληρώθηκε η παρέλαση, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης. >>>

 

Περίπου 500 ήταν, τελικά, οι διαδηλωτές, που κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, παρακολούθησαν την παρέλαση από τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την εξέδρα της παρέλασης. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν στην εξέδρα, αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Ήταν τότε που έγιναν περί τις 15 προσαγωγές.

Στην εξέδρα των επισήμων την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υγείας, Δ. Βαρτζόπουλος –ένας… ψυχίατρος, με Θεσσαλονικιώτικες καταβολές, αφού, ως πρότινος, ήταν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί του στην εξέδρα ήταν ο ανεξάρτητος –προς το… παρόν- βουευτής Κ. Γκιουλέκας κι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κι ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, δεν ανέβηκαν στην εξέδρα, αλλά παρακολούθησαν την παρέλαση από το οδόστρωμα. Κοντά τους στεκόταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Τα αστυνομικά μέτρα ήταν δρακόντεια. Δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση των πολιτών σε ακτίνα 100 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων. Η συμμετοχή του κόσμου, πάντως, ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Με τη λήξη της παρέλασης –κι ενώ αποχωρούσαν οι επίσημοι- η ομάδα των διαδηλωτών επιχείρησε να… παρελάσει κι αυτή. Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν και, τελικά, αφού είχε αποχωρήσει κι ο τελευταίος επίσημος επετράπη στους διαδηλωτές να κάνουν πορεία. Έτσι, αυτήν την ώρα (12.48) περίπου 500 άτομα κάνουν πορεία από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου προς το Λευκό Πύργο, από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.