Σοκαρισμένοι είναι οι γιατροί στην Ξάνθη, όπως και οι κάτοικοι της περιοχής με την είδηση θανάτου ενός 4χρονου παιδιού, το οποίο «έσβησε» την Παρασκευή από περιτονίτιδα. >>>Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το παιδάκι έπαθε οξεία σκωληκοειδίτιδα και ο λόγος που δεν σώθηκε ήταν η αμέλεια των γονιών του! 
Όπως εξηγούν οι γιατροί η οξεία σκωληκοειδίτιδα προκαλεί φρικτούς πόνους και συνήθως τα νήπια διαμαρτύρονται πολύ. Το συγκεκριμένο παιδάκι έφτασε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση, όταν πλέον ήταν πολύ αργά για να επιζήσει. 
Το STAR αποκαλύπτει ότι στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι το οικογενειακό περιβάλλον του μικρού ήταν ακατάλληλο, για να μεγαλώνουν παιδιά. Ο πατέρας του είναι φυλακισμένος και το άτυχο νήπιο, όπως και τα αδέρφια του μεταξύ των οποίων και έναν νεογέννητο, έμεναν με την μαμά και τον παππού τους, οι οποίοι αδιαφορούσαν πλήρως. 
Το παιδάκι είχε νοσηλευτεί και προ ενός μηνός, όταν κόλλησε κάποια ίωση. Η εικόνα του σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν απαράδεκτη. Το παιδάκι ήταν βρώμικο και απεριποίητο, ενώ η οικογένεια του είχε αρνηθεί να το συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Ο παππούς του υπέγραψε για να βγει ο μικρός παρά την σοβαρότητα της κατάστασής του. 
Ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής Ξάνθης, Δ. Αδαμίδης, είχε ήδη κάνει ένα έγγραφο, για να στείλει στην Εισαγγελία Ξάνθης ζητώντας την προστασία του παιδιού από τους αθίγγανους γονείς του, αλλά δεν πρόλαβε να το στείλει... 
Τώρα προσπαθεί, ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλέστερο περιβάλλον τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.
Πληροφορίες: difernews.gr