Tα έργα τουρισμού στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 απλώνονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 108,143 εκατ. ευρώ. >>>
Στα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η αποκατάσταση του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα με την εγκεκριμένη δαπάνη να ανέρχεται στα 14,47 εκατ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη που προβλέπεται από το ΕΣΠΑ στον άξονα του τουρισμού.
Εξίσου μεγάλη είναι η δαπάνη και για το μουσείο ναυπηγικών ναυτικών τεχνών Αιγαίου στη Σάμο, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Ξεχωρίζουν τα έργα για την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής του δήμου Περάματος, το οικοτουριστικό πάρκο φαναρίου Ροδόπης, το πάρκο οικοανάπτυξης ιαματικών πηγών Καϊάφα, η ανάδειξη ανάπλαση των μονοπατιών γύρω από το μικρό θέατρο της Επιδαύρου αλλά και η λειτουργική και αθητική αναβάθμιση του ενετικού λιμένα στο Ρέθυμνο.
Τέλος κονδύλι ύψους 1,74 εκατ. ευρώ προβλέπεται και για την μετρεκπαίδευση των εργαζομένων και εποχιακά ανέργων εμπειροτεχνών στον τουριστικό τομέα.