Ένας νέος μεταλλαγμένος ιός της γρίπης (το στέλεχος Η3Ν2) “σαρώνει” στη χώρα μας όπως και σε άλλες Ευρωπαικές χώρες. Χιλιάδες είναι οι Έλληνες που έχουν προσβληθεί. Προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές οι οποίες >>>

ωστόσο τονίζουν ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από ότι πέρυσι.

Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 19 θάνατοι που οφείλονται σε γρίπη, σήμερα σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων Από αυτούς οι 15 κατεγράφησαν μέσα σε μόνάδες εντατικής θεραπείας νοσοκομείων, ενώ οι τέσσερις σε οικίες.

Σύμφωνα με τον Ν. Μαλισόβα, υπεύθυνο του Κέντρου Αναφοράς Γρίπης Βόρειας Ελλάδας, η νόσος κρατά 8 με 10 ημέρες. Όταν υποχωρεί, ο ασθενής συνεχίζει να βήχει. Τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων έντονος πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος αλλά και πολύ υψηλός πυρετός.

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν το κοινό να σπεύδει στο γιατρό με αυτά τα συμπτώματα, για να μην εμφανισθούν επιπλοκές όπως βρογχίτιδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΚΕΛΠΝΟ το εμβόλιο δεν καλύπτει πλήρως τα νέα στελέχη του ιού με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να εμφανίζουν πολύ έντονα συμπτώματα.