Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε πως οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας κατέληξαν σε συμφωνία για το σχέδιο λιτότητας. Ωστόσο, >>>
ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να πει τίποτε για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσει η ΕΚΤ το χαρτοφυλάκιό της των ελληνικών ομολόγων.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι πριν λίγα λεπτά μου τηλεφώνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και με ενημέρωσε ότι υπήρξε συμφωνία, την οποία στηρίζουν τα μεγάλα κόμματα. Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος των υπουργών της ευρωζώνης και θα ενημερωθούμε εκτενώς για τη συμφωνία, ενώ θα συζητήσουμε και για τα επόμενα βήματα», τόνισε ο Ντράγκι.

Όσον αφορά τα ελληνικά ομόλογα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά την Ελλάδα, λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να πω τίποτε για το πώς θα χειριστούμε το χαρτοφυλάκιό μας των ελληνικών ομολόγων».

«Όλες αυτές οι συζητήσεις για την πιθανότητα η ΕΚΤ να συμμετέχει στις απώλειες της Ελλάδας είναι χωρίς βάση», πρόσθεσε ο Ντράγκι. «Η ιδέα ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να δώσει χρήματα για το πρόγραμμα (βοήθειας της Ελλάδας) θα αποτελούσε παραβίαση της απαγόρευσης της χρηματοδότησης», των κρατών, σύμφωνα με τον ίδιο.