Η Σκουντερία παρουσίασε το νέο, κατακόκκινο, μονοθέσιό της. Κι όλοι άρχισαν τις γκρίνιες. Καθώς οι αγώνες δεν έχουν αρχίσει ακόμη, δεν μπορούσαν να πουν για την ταχύτητά του και μιλούν για την... ομορφιά του. >>>

"Είναι άσχημο", λένε κι ο Νικόλας Τομπάζης, ο Έλληνας σχεδιαστής της Φεράρι, απαντά: "Ωραίο είναι το μονοθέσιο που κερδίζει"!


«Δεν είμαι αντικειμενικός... Εγώ έχω συνηθίσει το «σκαλοπάτι» στο ρύγχος. Νομίζω ότι το υπόλοιπο μονοθέσιο είναι ο καρπός πολύ λεπτομερούς εργασίας. Τελικά σε ό,τι με αφορά, άσχημο μονοθέσιο είναι αυτό που δεν κερδίζει και όμορφο μονοθέσιο είναι εκείνο που κερδίζει. Επομένως προς το παρόν θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα όμορφο μονοθέσιο και θα το επανεξετάσουμε αυτό μερικά από πρώτους αγώνες», δήλωσε στο site της Ferrari.

Ο κ. Τομπάζης(στη φωτογραφία αριστερά με τον Μέσα) παραδέχθηκε ότι το μονοθέσιο που θα παρουσιαστεί στην πίστα της Χερέθ δεν θα είναι το ίδιο με εκείνο που θα βρίσκεται στο γκριντ στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στην Αυστραλία. Θα γίνουν πολλές αλλαγές μετά τις δοκιμές στα αεροτούνελ και στα δοκιμαστικά.

Θεωρεί ότι τα σημεία που έχουν παραμείνει ίδια στο νέο μονοθέσιο είναι πολύ λίγα και όλο το μονοθέσιο έχει ανανεωθεί. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο νέο κιβώτιο ταχυτήτων και στη νέα ανάρτηση που υιοθετεί τη λύση των pull rods, η οποία κρίνει ότι θα χαρίσει αεροδυναμικό πλεονέκτημα στη Scuderia έναντι των αντιπάλων της.

Οι πρώτες δοκιμές για τη νέα Ferrari θα γίνουν στη Χερέθ.