Να αρνηθεί τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους και στα αιτήματα περί αυξημένης εποπτείας και δεσμεύσεων για τη λήψη τυχόν νέων μέτρων από τον Ιούνιο, καλεί τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. >>>
Σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, ο κ. Καρατζαφέρης υπογραμμίζει πως «δεν θα πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η κυβέρνηση για νέα μέτρα  κατά τον προσεχή Ιούνιο», καθώς όπως αναφέρει, «η αντοχή του λαού έφθασε στα έσχατα όριά της».
«Επίσης», συνεχίζει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., «θα ήταν εθνικά αναγκαίο να μην δεχθείτε την βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του "ειδικού λογαριασμού" και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των Ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του Ελληνικού κράτους» και επαναλαμβάνει την εκτίμησή του ότι «ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας  οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία».
Κλείνοντας την επιστολή του προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ φέρουν βαριά ευθύνη για τυχόν δυσμενή εξέλιξη των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων στο Εurogroup.