Πριν λίγες μέρες έγινε η εκδήλωση βράβευσης 100 μαθητών, παιδιά μελών Ποντιακών Συλλόγων, που πραγματοποίησε το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στο Δημοτικό Θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ». >>>

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Σπύρος Πέγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεοδώρα Λειψιστινού, Μαίρη Ακριτίδου, Στεφανία Τανιμανίδου, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κα Ελένη Τζιούτζια, ο στιχουργός κ. Φίλιππος Γράψας, καθώς και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Συγγραφέας & Στιχουργός κ. Γιάννης Κακουλίδης, στον οποίο απονεμήθηκε τιμής ένεκεν πλακέτα για τη προσφορά του στον πολιτισμό και τα γράμματα.

Επίσης τιμήθηκε ο κ. Ανέστης Κοσμίδης που για 60 χρόνια ως εργαζόμενος και στη συνέχεια ως εθελοντής, σε ηλικία 86 ετών σήμερα, παραμένει και προσφέρει υπηρεσίες στο Ιερό Προσκύνημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων κ. Χαράλαμπος Αποστολίδης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα της Π.Ο.Π.Σ., της οποίας το φλουρί κέρδισε το Σωματείο «Παναγία Σουμελά».

Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά & Περιχώρων και του Ποντιακού Σύλλογο Κολχικού «΄Αγιος Ευγένιος Τραπεζούντας» παρουσίασαν χορούς του Πόντου, ενώ η χορωδία της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ιμεραίων ερμήνευσε τραγούδια του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης. 

Επίσης οι μαθητές και το κοινό είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την προβολή του DVD με θέμα την ιστορία της ιερής εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης.