feretro_diamartiria_20120210_01Πρωτότυπο, αν και μακάβριο, τρόπο βρήκαν για να διαμαρτυρηθούν περίπου 30 Αγανακτισμένοι. Πήγαν, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, στο ύψος της Τσιμισκή (στο ρολόι) και τοποθέτησαν εκεί ένα φέρετρο με ένα κηδειόχαρτο! >>>

 

Ήταν το… φέρετρο της Ελλάδος, όπως αναφερόταν και στο κηδειόχαρτο. Μόνον που δήλωναν πως είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν κανέναν να θάψει την πατρίδα μας!

“Η κηδεία της λατρευτής μας μητέρας Ελλάδος, ετών 190, δε θα γίνει. Τοκογλύφοι και δοσίλογοι ετοιμάζονται να θάψουν ζωντανά την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας και να ξεκοκαλίσουν την κληρονομιά μας. Δε θα επιτρέψουμε να τα θανατώσουν και να την κηδέψουν”, αναφερόταν σε προκηρύξεις που μοίραζαν, υπό τον ήχο ενός τυμπάνου, που έπαιζε πένθιμους ρυθμούς.

Οι αγανακτισμένοι καλούσαν στην αυριανή συγκέντρωση (Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ., που θα γίνει στην πλατεία Αριστοτέλους. “Για να μετατρέψουμε την νεκρώσιμη ακολουθία σε ανάσταση”, όπως χαρακτηριστικά αναγράφονταν στις προκηρύξεις που μοίραζαν.

Οι Αγανακτισμένοι λένε όχι στην υπογραφή της αυτοκτονίας μας, όχι στην εξαθλίωση και την απαξίωση της χώρας.