Καλύτερο καιρό αναμένουν για τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας οι μετεωρολόγοι του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Μόνον σε Πιερία και νότια Χαλκιδική τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα. Συγκεκριμένα: >>>

 

Για σήμερα Τρίτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μετά το απόγευμα στις βόρειες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Κιλκίς, Σέρρες, Πέλλα) και σταδιακά μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με εξαίρεση την Νότια Χαλκιδική και την Πιερία που τα φαινόμενα θα συνεχίσουν ασθενή. Τα φαινόμενα θα είναι ασθενή στην περιοχή του Έβρου με εξαίρεση την περιοχή βόρεια του Διδυμοτείχου που η χιονόπτωση θα είναι κανονική.

Για την Τετάρτη η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη θα έχει ασθενή φαινόμενα. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης  θα σταματήσουν στη Νότια Χαλκιδική αλλά μετά τις 9.00πμ νέο κύμα με ασθενή φαινόμενα που σταδιακά θα επεκταθεί βόρεια και στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία, με πιθανότητα όμως για τον Νομό Σερρών, και θα διατηρηθούν μέχρι αργά το βράδυ.

Για την Πέμπτη ασθενή φαινόμενα στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη μέχρι το βράδυ και το ίδιο φαινόμενα και στη Ν. Χαλκιδική και Πιερία που θα διατηρηθούν μέχρι το απόγευμα με αυξομειώσεις.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες - καθημερινή πτώση θερμοκρασιών - που θα επικρατούν αυτές τις ημέρες θα δημιουργούν παγετό, που σε πολλές περιοχές θα είναι ολικός παγετός.

Οι άνεμοι που θα επικρατήσουν θα είναι: Για σήμερα Τρίτη στην κοιλάδα του Αξιού και στο Θερμαϊκό κόλπο ΒΔ μέτριοι , πρόσκαιρα ισχυροί. Στις λοιπές περιοχές ΒΑ ασθενείς έως μέτριοι και στα θαλάσσια παράκτια ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Για την Τετάρτη στη κοιλάδα Αξιού και Θερμαϊκό κόλπο άνεμοι ΒΔ μέτριοι που θα εξασθενήσουν από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές ΒΑ ασθενείς έως μέτριοι και στα θαλάσσια παράκτια ισχυροί έως θυελλώδεις και στα ανατολικά θαλάσσια θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Για την Πέμπτη στη Χαλκιδική και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ΒΑ ασθενείς έως μέτριοι και στα θαλάσσια μέτριοι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις με τάση εξασθένησης.