Βαριές καταγγελίες, για το καθεστώς εργασίας στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, κάνουν τα μέλη του Συλλόγου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος. Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνουν λόγο για... συνθήκες γαλέρας! >>>

Όπως αναφέρουν, το νέο μνημόνιο δίνει το ελεύθερο στους επιχειρηματίες του χώρου να διογκώνουν τα κέρδη τους στην πλάτη των εργαζομένων. Υποστηρίζουν ότι, υπάρχουν κλινικές (όπως η Γιουρομέντικα ή τα Θεραπευτήρια στον Τρίλοφο), όπου οι εργαζόμενοι έχουν να δουν το χρώμα του χρήματος ακόμη και τρεις μήνες.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την καταστρατήγηση της κλαδικής σύμβασης σε διάφορες κλινικές και εργαστήρια της Θεσσαλονίκης. 

Ο μισθός εργαζομένου σε μια ιδιωτική κλινική, ιατρείο ή εργαστήριο κυμαίνεται από 750-1100 ευρώ το μήνα. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι "τα νέα μέτρα δίνουν το δικαίωμα στους επιχειρηματίες να απαξιώνουν τις κλαδικές συμβάσεις". 

Ο Σύλλογος  Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Ιατρείων και Εργαστηρίων Βορείου Ελλάδος εκπροσωπεί περίπου 1.000 μέλη, εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, εκτός από γιατρούς, οι οποίοι απασχολούνται σε κλινικές και εργαστήρια, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη.