Ημερίδα, με θέμα «Εθελοντισμός και εθελοντικές ομάδες», διοργανώθηκε στο παλαιό δημαρχείο Τριανδρίας, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών, μεταξύ αυτών διευθυντές και καθηγητές σχολικών συγκροτημάτων της περιοχής. >>>

Ομιλητές στην εκδήλωση, που στόχο είχε την ενεργοποίηση του εθελοντισμού στη Τριανδρία για την υλοποίηση τοπικών και περιφερειακών δράσεων, ήταν η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών, Μαρία Πασχαλίδου, ο Μπάμπης Παπαϊωάννου, μέλος της UNESCO Youth Club, και το μέλος της ΜΚΟ «Ευρω-Οδύσσεια», Νίκος Νυφούδης.

Στις ενέργειες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση ενός λειτουργικού Μητρώου Εθελοντών, αναφέρθηκε διεξοδικά η Αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου, τονίζοντας ότι «στόχος του εθελοντισμού είναι η ανάπτυξη αλληλεγγύης, αξία η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της συμπεριφοράς του Έλληνα».

Από την πλευρά του ο Νίκος Νυφούδης αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας εθελοντικού κινήματος, στη σημασία των ενεργών πολιτών για την κοινωνία, ενώ περιέγραψε τη δύναμη του εθελοντισμού, ακόμη και στην επίτευξη στόχων που μοιάζουν ιδιαίτερα φιλόδοξοι.

Τέλος, ο Μπάμπης Παπαϊωάννου ανέλυσε και αποσαφήνισε το νόημα της εθελοντικής συμμετοχής, την οποία διαχώρισε από την απλή φιλανθρωπία και τη μισθωτή εργασία. Παράλληλα, εστίασε στη σημασία και τα στάδια εκπαίδευσης των εθελοντών, προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να ανταποκριθούν, με επάρκεια, στις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε δράσης, σε κάθε τομέα.