Επιμένει στο "αστυνομία στο Δημαρχείο δεν μπαίνει", ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο εισαγγελέας, όμως; Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της TV100, είπε πως η αναστολή της δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναγκάζει το δήμο να πάρει τα μέτρα του. >>>

"Φυσικά κι εμείς δε θα φωνάξουμε την αστυνομία", είπε. Δεν μπορούσε, όμως, να αποκλείσει την περίπτωση να επέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε για το θέμα των πρώην συμβασιούχων του δήμου στον τομέα της καθαριότητας ότι "οι ανάγκες που καλύπτουν τέτοιου είδους εργαζόμενοι δεν εξαρτώνται από τις δικαστικές αποφάσεις". Και πρόσθεσε ότι μόνιμες και διαρκείς είναι οι ανάγκες στον τομέα της καθαριότητας "κι όχι τα πρόσωπα".

Σχολιάζοντας τα όσα έγιναν και στο δημοτικό συμβούλιο και στο ΑΠΘ με τη νέα αναβολή των εκλογών, είπε πως "με τη βία δεν καταφέρνεις πράγματα". 

Όταν ρωτήθηκε για τις εξελίξεις στον οικονομικό τομέα είπε πως "ζούμε τη βαριά οικονομία του κεφαλαίου" και πρόσθεσε: "Είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ευρώπης"!

Τέλος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τόνισε: "Ανατριχιάζω με τη σκέψη και μόνο του τι θα μπορούσε να συμβεί στη Βεργίνα"!