«Ανοιχτές Πόρτες» ονομάζεται η δράση που έχει ετοιμάσει η ΧΑΝΘ και που απευθύνεται σε άνεργους νέους 18 έως 40 ετών δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν, προγράμματα, 10 εβδομαδιαίων συναντήσεων το καθένα και >>>
με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης.
Η εφαρμογή είναι σε πιλοτικό στάδιο. Η όλη πρωτοβουλία γίνεται με στόχο να υπάρξει διέξοδος της νεότητας από τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της οικονομικής κρίσης με την εμπλοκή της, σε ομαδικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, επιμορφωτικές, αθλητικές δραστηριότητες και προγράμματα.
Η δράση απευθύνεται σε κατόχους της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Φορέας οργάνωσης και υλοποίησης είναι το Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ, τηλ. 2310 241007, εσωτ.884, e – mail: socialaction@ymca.gr.
Στην πιλοτική φάση της δράσης «Ανοιχτές Πόρτες» θα διεξαχθούν τα ακόλουθα προγράμματα:
• «Βιωματική Ομάδα για Ανέργους: Δημιουργική προσαρμογή στην οικονομική κρίση»
Δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει πως θα δυναμώσω και πως θα στηρίξω τον εαυτό μου καθώς έρχομαι αντιμέτωπος /αντιμέτωπη με την οικονομική κρίση που υπάρχει στο περιβάλλον μου.
Μαρίνα Ζησιάδου – Θεοφίλου, ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια Γκεστάλτ, με εμπειρία σε ατομική όσο και ομαδική συμβουλευτική και θεραπεία.
• «Βιωματικό Πρόγραμμα Προσωπικής Ανάπτυξης και Υποστήριξης Ανέργων» 
Δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει στην προσωπική ανάπτυξη για τη διαχείριση της κρίσης.
Χρήστος Αραμπατζής, σύμβουλος ψυχικής υγείας – προσωποκεντρικός θεραπευτής F.I.N.Y – υπνοθεραπευτής N.G.H.
• «Δημιουργική Ανακύκλωση»
Τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει στην αναπαλαίωση αλλά και στη δημιουργία αξεσουάρ, κοσμημάτων και χρηστικών αντικειμένων από υλικά προς ανακύκλωση.
Κατερίνα Βλαχοπούλου, ειδική σε θέματα δημιουργικής ανακύκλωσης
• «Ζωγραφική»
Τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η θεματολογία του θα εστιάσει στη ζωγραφική τοπίου με έμφαση στα χρώματα.
Μένη Τριανταφυλλίδου, ζωγράφος
• «Ζωγραφική στο μετάξι»
Δίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: η θεματολογία του θα εστιάσει σε διαφορές τεχνικές πχ Gutta, στένσιλ, ακουαρέλλας κ.α., ενώ η δραστηριότητα αποτελεί μια καλή δυνατότητα χαλάρωσης στο σημερινό αγχωτικό κόσμο κι επιπλέον ανακαλύπτει απρόβλεπτες ικανότητες.
Δέσποινα Περιστασινού, ζωγράφος στο μετάξι
• «Θέατρο: Δεν υποκρίνομαι … Είμαι ο ρόλος μου»
Τρίωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, η θεματολογία του θα εστιάσει στην έκφραση σώματος και συναισθήματος.
Βασιλική Ιντζίδου, ηθοποιός, βοηθός σκηνοθέτη
• Τάι –Τσι
Μονόωρο εβδομαδιαίο πρόγραμμα: οι φόρμες το Tai – Chi Chuan είναι συγκεκριμένες κινήσεις που εκφράζουν τη δύναμη της ζωής που συνεχώς αλλάζει και κυλάει.
Pierre Kouzmenko, δάσκαλος πολεμικών τεχνών.
Ως επίλογος του προγράμματος, θα διεξαχθεί ένα Σεμινάριο Τεχνικών Εύρεσης Εργασίας, στη διάρκεια του οποίου θα δοθούν πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση βιογραφικού σημειώματος και συστατικής επιστολής και τη διεξαγωγή συνέντευξης.
Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, με τη συμπλήρωση των τμημάτων και θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες.
Δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφή: καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στο Τμήμα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς ΧΑΝΘ 10πμ -2μμ (Δευτέρα και Τετάρτη και 6μμ -8μμ) (με φωτοτυπία της Αστυνομικής Ταυτότητας και Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ).