Σε τραγωδία εξελίχθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας στην Αίγυπτο από πρωτοφανής εκτάσεως επεισόδια που έγιναν αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού μεταξύ των ομάδων Αλ μασρί και Αλ Αχλί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες περισσότεροι από >>>
73 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι απο 1000 τραυματίστηκαν όταν το γήπεδο στην περιοχή Πορτ Σάιντ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Οι οπαδοί της Αλ Μασρί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, αφού οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν και με τους οπαδούς της Αλ Αχλί.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών είναι συγκεχυμένες, αφού αρχικά οι Αιγύπτιοι έκαναν λόγο για 8 νεκρούς, στη συνέχεια ο αριθμός ανέβηκε στους 35 και πλέον έχουν ξεπεράσει τους 73.

«Πρόκειται για ένα ατυχές και εξαιρετικά θλιβερό γεγονός. Είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Χέσαμ Σέιχα στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, μόλις έληξε ο αγώνας οπαδοί της αλ Μάσλι εισέβαλαν στο γήπεδο και επιτέθηκαν με πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες στους οπαδούς της αλ Άχλι.

«Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, είναι πόλεμος. Άνθρωποι πεθαίνουν μπροστά μας. Δεν γίνεται καμία κίνηση, δεν υπάρχει ασφάλεια ούτε ασθενοφόρα» κατήγγειλε από την πλευρά του ένας παίκτης της Αλ Άχλι, ο Μοχάμεντ Άμπο Τρέικα, στο τηλεοπτικό δίκτυο της ομάδας του.

Εξάλλου ένας άλλος αγώνας που θα πραγματοπούνταν σήμερα στο Κάιρο ανεβλήθη μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τα επεισόδια στο Πορτ Σαΐντ και οι οπαδοί έβαλαν φωτιά σε κάποια σημεία του γηπέδου, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.

Στο μεταξύ το αιγυπτιακό κοινοβούλιο αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη μία έκτακτη συνεδρίαση για τη βία στο ποδόσφαιρο, ενώ η εισαγγελία διέταξε έρευνα για την εισβολή στο γήπεδο και τα επεισόδια που ακολούθησαν, όπως δήλωσαν δικαστικές πηγές.