«Δεν μας αφορά το προσκλητήριο Σαμαρά», ήταν το μήνυμα που ουσιαστικά έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ απευθύνεται και προς την ίδια. >>>
«Σε τι βάση να συζητήσουμε πολιτικά;» αναρωτήθηκε και αφού τόνισε ότι το πρόβλημα στη χώρα είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και ότι η ίδια έχει επενδύσει πολύ στη δική της ανέφερε πως «δεν παίρνει κανέναν πολιτικό να κάνει την παραμικρή κοροϊδία και άρα με εμένα αυτά τα σενάρια δεν παίζουνε».
Ακόμη όμως η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι το μνημόνιο Ι περιέχεται στην πρώτη σελίδα του μνημονίου ΙΙ και σχολίασε αρνητικά και το προσκλητήριο που έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ στους βουλευτές εκείνους που διέγραψε μετά την ψηφοφορία της νέας δανειακής σύμβασης.
«Λέει ο αρχηγός της ΝΔ ότι αν ψηφίσετε αντίθετα με αυτό θα είστε τζάμπα μάγκες και θα σας διαγράψω. Λάθος κατά τη γνώμη μου. Διαγράφονται 21 βουλευτές και δέκα μέρες μετά λέει το κόμμα αυτό ‘ελάτε πίσω στο κόμμα αν ψηφίσετε τους εφαρμοστικούς νόμους’ δηλαδή αν ψηφίσετε αντίθετα με αυτό που ψηφίσατε πριν 10 ημέρες. Και είσαι εσύ ο πολίτης και παρακολουθείς αυτή την κατάσταση και λες έλεος», είπε συγκεκριμένα ενώ και σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επιτέθηκε στα δύο μεγάλα κόμματα για την αξιοπιστία τους,ξεφτιλίζεται πλήρως το ελληνικό πολιτικό σύστημα. Καλά να πάθουν τα παλιά κόμματα διότι δεν έβαλαν καθόλου μυαλό. Πιστεύω ότι ο κόσμος σήμερα όχι μόνο δεν θα τα επιβραβεύσει αλλά θα τα τιμωρήσει κιόλας βάζοντας καινούργια κόμματα μέσα στη Βουλή και δύναμη σε εκείνους που έχουν μιας μορφής συνέπεια», τόνισε ενώ σε άλλη συνέντευξή στο ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϋ «2mm» εκτίμησε ότι στις επόμενες εκλογές θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή περισσότερων των δύο κομμάτων.
Σε ότι αφορά αυτή καθ’αυτή τη νέα δανειακή σύμβαση η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσε ότι τώρα η ίδια θα διεκδικήσει να μην συμπεριληφθούν στο κούρεμα οι ιδιώτες πολίτες που είχαν αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, να ρυθμιστούν νομοθετικά τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας και να πληρώσει το κράτος τις οφειλές του στον κόσμο.
«Ότι σας λέω το έχω ζητήσει», συνέχισε και φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι έγινε ουσιαστικά δεκτή και η πρότασή της για συμμετοχή της ΕΚΤ στο «κούρεμα», υποστήριξε ότι υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν δεκτά και αυτά τα αιτήματα.
Επιπλέον ανέφερε ότι θα δώσει μάχη προκειμένου να πέσουν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να υπάρχει μεγαλύτερη ακρίβεια απ’ότι στο Παρίσι».
Σε ότι αφορά το θέμα του βουλευτή που φέρεται να έχει καταθέσει 1 εκ ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είπε πως «είναι πολιτικά αήθες» και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί 299 βουλευτές να διαβάζουν στα μάτια του κόσμου το ερωτηματικό ‘ρε μπας και είσαι εσύ’.
Επιπρόσθετα είπε ότι δεν πρόκειται να μπει κανένας πολιτικός στη φυλακή όσο ισχύει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και χαρακτήρισε σκάνδαλο να μην παραγράφονται τα αδικήματα των πολιτών ενώ των πολιτικών να παραγράφονται μετά από 5 χρόνια.
Τέλος η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας μετά από συνάντησή της με την Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι αν είχαν γίνει διαρθρωτικές αλλαγές δεν θα φτάναμε στη μείωση του κατώτατου μισθού και δεν θα κόβαμε μισθούς και συντάξεις.  
«Έφτασε η ώρα και σήμερα πλέον να αντιληφθεί η κυβέρνηση των δύο κομμάτων ότι δεν έχουμε ούτε μία μέρα να χάσουμε εάν θέλουμε κάποια στιγμή να δώσουμε πίσω στους πολίτες τα χρήματα τα οποία δικαιούνται»,κατέληξε.