Προς την κατεύθυνση της νομοθετικής ρύθμισης οδεύει το θέμα του Ασύλου του Παιδιού, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα αδειοδότησης και χρηματοδότησής του με τη μορφή του προνοιακού ιδρύματος. >>>

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Πασχαλίδης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της παράταξης, υφυπουργό Υγείας, Μάρκο Μπόλαρη, επισήμανε ότι το θέμα αυτό θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Νωρίτερα σχετική εισήγηση έκανε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισημαίνοντας ότι εκκρεμεί εδώ και χρόνια το πρόβλημα της αδειοδότησης ενός ιστορικού ιδρύματος στη Θεσσαλονίκη που εξυπηρετεί εκατοντάδες οικογένειες. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, η Περιφέρεια αδυνατεί να χρηματοδοτήσει ένα ίδρυμα που δεν έχει άδεια. Για το λόγο αυτό ζήτησε την παρέμβαση του κ. Πασχαλίδη προς τον κ. Μπόλαρη ώστε το πρόβλημα να λυθεί.