Για άλλη μία φορά διακόπηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Σίγουρα δεν αποτελεί, πλέον, είδηση, αφού είναι η πέμπτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αυτήν τη φορά διακόπηκε η ειδική συνεδρίαση για τον ισολογισμό. >>>

 

Οι λόγοι της διακοπής ήταν οι ίδιοι όπως και τις προηγούμενες φορές: Συμβασιούχοι στον τομέα της καθαριότητας του δήμου, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει, ζήτησαν να λάβουν βεβαίωση ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας, για να τη χρησιμοποιήσουν υπέρ τους, σε δικαστήρια.

Αυτήν τη φορά, η διοίκηση του δήμου κατέθεσε νέο κείμενο, προς διαβούλευση. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. ΑΒραμόπουλος, εξήγησε ότι η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει στην ειδική συνεδρίαση του σώματος, καθώς το απαγορεύει ο νόμος, αλλά σε τακτική συνεδρίαση (έχει προγραμματιστεί μία για τις 5 το απόγευμα). Οι πρώην συμβασιούχοι, όμως, δεν έκαναν δεκτή την πρόταση της διοίκησης του δήμου κι επέμεναν να συζητηθεί το θέμα τους στην ειδική συνεδρίαση.

Μετά από τη νέα, αυτή, εξέλιξη, ο πρόεδρος του σώματος διέκοψε τη συνεδρίαση.