Τυφλό χτύπημα σχεδίαζαν οι τρομοκράτες που τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε βαγόνι του μετρό, στο Αιγάλεω. Αδιαφορούσαν για το αν θα χυθεί αίμα αθώων καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και >>>ο δείκτης του διακόπτη που επρόκειτο να κλείσει το κύκλωμα για να γίνει η έκρηξη, είχε φτάσει στο τέρμα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί της αντιτρομοκρατικής αναζητούν το λόγο για τον οποίο δεν έγινε η έκρηξη. Επίσης ερωτηματικό παραμένει ο στόχος, καθώς ο συγκεκριμένος συρμός θα κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" και το χτύπημα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτό που είχε γίνει στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, στην Ισπανία.

Άλλο ένα κοινό χαρακτηριστικό ήταν ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αλλά ο μηχανισμός βρέθηκε τυχαία από τον μηχανοδηγό του τρένου. Για τις αρχές αυτό δείχνει ότι οι τρομοκράτες έχουν αλλάξει τρόπο δράσης.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει τα dvd από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του σταθμού (μήπως και εντοπιστεί ο "μεταφορέας" του εκρηκτικού μηχανισμού), αλλά και ο ίδιος ο μηχανισμός για τυχόν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία.

Η συνδεσμολογία του μηχανισμού "δείχνει" κάποιες οργανώσεις, αλλά δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα.