sikies_patoulidou_20120206_01Ξαφνιάστηκε η Βούλα Πατουλίδου από την υποδοχή που της επιφύλαξαν οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Η Χρυσή Ολυμπιονίκης της Βαρκελώνης, η οποία επισκέφτηκε το σχολείο τους στο πλαίσιο των δράσεων γνωριμίας με τους ολυμπιονίκες, συγκινημένη, δήλωσε: >>>

 

«Αυτό το στεφάνι είναι το πολυτιμότερο που δέχτηκα μετά από πολλά χρόνια»! Την ίδια ώρα, τα παιδιά τη στεφάνωναν με ένα στεφάνι ελιάς, ενώ οι συμμαθητές τους σχημάτιζαν διάδρομο κρατώντας κλάδους ελαίας.

sikies_patoulidou_20120206_02

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης δεν έκρυβε τη συγκίνησή της για την αντιμετώπιση που της επιφύλαξαν τα παιδιά, αρκετά από τα οποία της πρόσφεραν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τους και ζωγραφιές εμπνευσμένες από τους αγώνες και τις επιτυχίες της μεγάλης αθλήτριας. Ανταπέδωσε αφιερώνοντας σε αυτά πολύ περισσότερο χρόνο από τον προγραμματισμένο, μιλώντας όχι μόνο για την αθλητική της πορεία, αλλά κυρίως για τα μηνύματα που αναδύονται από τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό, ενώ πρόσφερε σε αυτά το βραχιολάκι του εθελοντισμού.

«Να ξέρετε ότι όλοι έχετε ένα ταλέντο κρυμμένο μέσα σας που πρέπει να ανακαλύψετε και να αξιοποιήσετε. Μην αφήνετε κανέναν να σας απογοητεύσει και να σας κοντύνει. Στον αθλητισμό, αλλά και στη ζωή, δε νικά μόνο ο πιο δυνατός, ο πιο ταχύς, αλλά αυτός που διαθέτει πίστη, ελπίδα και αγάπη για αυτό που επέλεξε να κάνει», ήταν το πρώτο μήνυμα που απηύθυνε στους μαθητές που κατέκλυσαν την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.

sikies_patoulidou_20120206_04

Προηγήθηκε μια συνοπτική παρουσίαση του βιογραφικού της αθλήτριας-συμβόλου από τον διευθυντή Γιάννη Παπαγεωργίου, για να προβληθεί στη συνέχεια ένα σύντομο βίντεο που ζωντάνεψε τις λαμπρές στιγμές της Βαρκελώνης του 1992, ενώ εκ μέρους του δημάρχου Σ.Δανιηλίδη τής προσφέρθηκε ένας τόμος με την ιστορία του δήμου.

sikies_patoulidou_20120206_03«Μπορείτε να πετύχετε τα πάντα, αρκεί να πιστέψετε σε αυτά. Να πιστέψετε στις ικανότητές σας που μπορούν να βελτιώνονται με σκληρή δουλειά. Οι στόχοι και οι ανατροπές κατακτώνται με αγώνα, με πειθαρχία στους κανόνες και στα πρέπει, και όχι από τον καναπέ και ξεκούραστα», τόνισε, κάνοντας αναφορές σε άγνωστες στιγμές της αθλητικής της πορείας.

Αυτό, όμως, που έδειξε να αιφνιδιάζει ευχάριστα την Ολυμπιονίκη ήταν ο ενθουσιασμός και αυθορμητισμός των παιδιών που την «πολιόρκησαν» με τις ερωτήσεις τους, στις οποίες η Β.Πατουλίδου απάντησε σε όλες, από τις πιο τολμηρές για τη χρήση αναβολικών μέχρι και τις θυσίες της προσωπικής της ζωής, για να ακολουθήσει η …μάχη της φωτογράφισης.