Στην αντεπίθεση περνούν οι αρτοποιοί, μετά τις καταγγελίες της γενικής γραμματέως του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Ευαγγελίας Κεκελέκη, για αισχροκέρδεια με την τιμή της λαγάνας! “Να ΄ρθει να μετρήσει τα κόστη”, την προκαλούν! >>>

 

“Να ΄ρθει η κ. Κεκελέκη, με μολύβι και χαρτί, αύριο, στο φούρνο μου, να προσθέσει τα κόστη. Και αν μπορέσει να πουλήσει τη λαγάνα πιο φθηνά, την φθηναίνω κι εγώ”, προκαλεί τη γ.γ. του ΚΕΠΚΑ μια άλλη γενική γραμματέας: Αυτή του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, Έλσα Κουκουμέρια!

Η κ. Κουκουμέρια διαφωνεί με τα όσα είπε η κ. Κεκελέκη, για την τιμή της λαγάνας. “Θα ήμουν ευτυχισμένη αν οι ενώσεις καταναλωτών ήταν κοντά στον επιχειρηματία”, λέει.

Όσο για την αυξημένη τιμή της λαγάνας, την εξηγεί ως εξής: “Το τριπλό μεροκάματο της αργίας, σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, την αύξηση της τιμής των αλεύρων, την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και την αύξηση στον ΦΠΑ, μας αναγκάζουν να πουλάμε τη λαγάνα με παγωμένες τιμές του 2009: Τότε η λαγάνα ήταν στα 2,5 ευρώ. Εφέτος πουλάμε στα 2,4 ευρώ. Εδώ και τρία χρόνια κρατάμε τις τιμές όσο μπορούμε πιο χαμηλά”.

Για τους αρτοποιούς, το πετρέλαιο… έβαλε φωτιά στο ψωμί. Κι όμως, “βιώνουμε το πρόβλημα του κόσμου, κρατάμε παγωμένες τις τιμές κι ελπίζουμε”, υποστηρίζει η κ. Κουκουμέρια.

Όσο για την καλή λαγάνα, η γ.γ. του Σωματείου Αρτοποιών, επισημαίνει: “Να μην είναι ‘πατημένη’ αλλά αφράτη, να είναι ζυμωμένη στο χέρι, να μην είναι ‘τσιμπημένη’ με πιρούνι αλλά να ΄χει διαμορφωμένη επιφάνεια με το χέρι, να ΄χει αρκετό σουσάμι και να ΄ναι στρογγυλή”. Επισημαίνει, τέλος, ότι πρέπει να προσέχουμε από πού αγοράζουμε τη λαγάνα μας, αφού κι εδώ δε λείπουν οι… κατεψυγμένες.