Καθησυχάζουν οι αρχές για το περιστατικό του 6χρονου μαθητή νηπιαγωγείου, από την ανατολική Θεσσαλονίκη, που πέθανε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους συμμαθητές του, παρά το ότι ο πατέρας του βρέθηκε θετικός στον ιό της γρίπης Β. >>>

Από την νεκροψία είχαν προκύψει υποψίες ότι ο θάνατος του 6χρονου μπορεί να οφειλόταν σε γρίπη Η1Ν1, και για αυτό ιστοί στάλθηκαν για εξετάσεις τα αποτελέσματα των οποίων θα είναι έτοιμα σε 18 ημέρες από σήμερα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, ο μεγαλύτερος αδελφός του άτυχου παιδιού βρέθηκε αρνητικός στον ιό, αλλά είχε νοσήσει και θεραπεύτηκε, ενώ ο πατέρας έχει τον ιό της γρίπης Β ο οποίος είναι επικίνδυνος αλλά όχι τόσο μεταδοτικός όσο ο ιός της γρίπης Η1Ν1.

Να σημειωθεί ότι οι γιατροί επισημαίνουν ότι κρούσματα της γρίπης Β παρατηρούνται κάθε χρόνο, αλλά δεν έχουν τη μορφή επιδημίας. Καθώς αυτό το στέλεχος του ιού δεν μεταδίδεται εύκολα, κρίνουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τα άλλα παιδιά του νηπιαγωγείου.