Κινητοποιήσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, το επόμενο τριήμερο.Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 10 και μεθαύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012,>>>

θα πραγματοποιηθεί 48ωρη γενική απεργία καθώς, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, αύριο και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

«Δολοφονούν τη δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε», τόνισε μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, ο γραμματέας Οικονομικού της Συνομοσπονδίας, Φίλιππας Θωμάς.

Σε «αποφράδα ημέρα», αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, ενώ κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι «εξυπηρέτησαν ξένα και εγχώρια κέντρα διαλύοντας την ελληνική κοινωνία και οικονομία».

«Νομοθετούν εφιαλτικό μέλλον για τις επόμενες γενιές», δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, Θεόδωρος Κούτρας και πρόσθεσε: «Αν παραδοθούμε θα δουλεύουν όλοι μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση και οι συνταξιούχοι θα παίρνουν συντάξεις πείνας».

Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί, σήμερα στις 5.30 το απόγευμα, συγκέντρωση στο Πεδίο του 'Αρεως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, και αύριο (Παρασκευή) στις 11.00 το πρωί στην Ομόνοια.

Ακόμη, τριήμερη πανελλαδική αποχή για τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Εξάλλου, αποφασίσθηκε σύγκληση νέας ολομέλειας το επόμενο Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012. Επιπλέον, θα κληθούν για την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, όλοι οι επιστήμονες βουλευτές (δικηγόροι, γιατροί και μηχανικοί) στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Ακαδημίας 60), προκειμένου να τους εκτεθούν τα προβλήματα που προκαλούνται από τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Τη συμμετοχή στη της στη 48ωρη απεργία (Παρασκευή 10/2 και Σάββατο 11/2), που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο πακέτο των μέτρων του Μνημονίου της δανειακής σύμβασης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, δήλωσε η ΟΤΟΕ.

Οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ αναφέρει ότι «οι Βουλευτές όλων των κομμάτων να συναισθανθούν την ευθύνη τους, απέναντι στο λαό που τους εξέλεξε ως αντιπροσώπους του, αλλά και απέναντι στις επόμενες γενεές και να καταψηφίσουν όλες εκείνες τις διατάξεις που καταργούν θεσμούς και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, αφήνοντας τους εργαζόμενους ανυπεράσπιστους στην εργοδοτική αυθαιρεσία και ισοπεδώνοντας τις αποδοχές τους».

Τέλος, χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει την Παρασκευή και το Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρο απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.



Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον προαστιακό, δεδομένου ότι η απεργία ισχύει από τα μεσάνυχτα.